Vianočný darček

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bastliar

Vianočný darček

#1 Příspěvek od bastliar »

Nakoľko som zarytý žileťák, zaujimalo by ma, ktorý holiaci strojček pre mužov je lepší : lištový alebo trojfrézkový.
Ďakujem.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Jestli jsem to dobře pochopil, máš na mysli planžetový (Braun) nebo rotační frézkový (Philips). Asi tak, je to jakoby se tě někdo zeptal, jestli procesory Atmel nebo Microchip. Každý bude chválit na co je zvyklý.
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Používam "večnú" žiletku. Žiletka noo... trojbrit, takže finta nie je v žiletke.
Namiesto blbých pien používam obyčajný brezový šampón. Vhodný môže byť aj iný, treba vyskúšať.
Predtým som peny delil na lepidlá a také, ako tak vymývateľné tlakom horúcej vody spomedzi čepele.
bastliar

#4 Příspěvek od bastliar »

Ano :oops: buď planžetový alebo rotačný.

Planžetový sa mi zdá, že ním bude holenie dokonalejšie a jednoduchšie kedže očividne lepšie kopíruje kontúre tváre ( pod lícnou kosťou ) tak v čom teda spočíva výhoda frezkoveho ? snáď v hladšom oholení :?

Ako som pozeral, je možné tie vodotesné použiť na mokré holenie s použitím gélu, čo pravdepodobne zvýši hladkosť oholenia, je tak ?
Naposledy upravil(a) bastliar dne 11 pro 2011, 13:36, celkem upraveno 1 x.
mtajovsky

#5 Příspěvek od mtajovsky »

Musíte si to vyzkoušet, protože záleží na typu pleti, zvláště na tom, jak máte rostlé kořínky vousů. Mě strojek s rotačními frézami vždycky pořádně zkrvavil a proto používám planžetový, zatímco kamarád nedá na frézový dopustit.
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

Mě také moc fréza neseděla. No vlastně mě nesedí holení obecně. Jednou za 3 týdny to přejedu "zastřihávačem na kotlety" co je na strojku a je vymalováno. ;-)
Dikobraz

#7 Příspěvek od Dikobraz »

Moje zkušenosti jsou takové , že s planžetoým se musím holit aspoň půl hodiny, alych byl aspoň trochu slušně oholen. Frézový je rychlejší,ale jsem podřený jako by mě někdo nafackoval. Vyzkoušel jsem aspoň 10 strojků z obou typů, ale ten pravý jsem zatím nenašel.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

A s obycajnym ziletkovym je to za dve minuty.
stasek

#9 Příspěvek od stasek »

Musíš k tomu připočítat ovšem i dobu mydlení. :wink:
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Jako za 10sec naplácat pěnu ? Taky jedu žilet .
helios

#11 Příspěvek od helios »

Dlhé roky som používal dvojbrité žiletky, ale poslednú dobu sa holím len raz týždenne. Žiletky sa mi furt zapchávali, tečúca voda nestačila, musel som ich tlakom vždy vystriekavať a všetko okolo bolo mokré tiež. Takže som došiel k poznaniu, že žiletky sú dobré len na krátky porast. Teraz používam frézkový strojček, na moc dlhú srsť ešte predkosím zastrihovačom. Koža na krku je podráždená rovnako, ako pri žiletke...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

,,bastliar" ,ak chceš dať strojček pod stromček niekomu, kto už nejaký používa, tak mu daj tú verziu, na ktorú je zvyknutý. Ako tu už bolo spomenuté, závisí to od typu pokožky, fúzov, ako často sa holí... Občas som použil el. strojček a napr. pri planžetách som mal pocit, že ma niekto šklbe, zatiaľ čo pri rotačnom v pohode a do hladka...Ak chceš mašinku podarovať niekomu, kto sa holí klasickou metódou - žiletky, tak mu radšej kúp žiletkovú klasiku napr. od Gillette + náhradné brity. Isto bude mať väčšiu radosť, než od el. strojčeka, ktorý po pár dňoch dá do spodného šuflíka...
bastliar

#13 Příspěvek od bastliar »

Dostal som ponuku, ktorá sa neodmieta, že si niečo najdem pod stromčekom. Ak opomeniem výber značky, mám si vybrať či planžetový alebo frezkový.
Čo užívatel, to iná skúsenosť, takže si asi hodím mincou :)
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Opravdu záleží na uživateli . Za bolševika jsem měl planžetového Brauna , ale nebyl jsem spokojen . Je to problém , ale měl by jsi si to vyzkoušet . Můj dvorní automechanik má dvoufrézu od spřátelených vojsk , nějaký Charkiv nebo co , no má dva kousky , když se mu jeden zpomalý , tak mi ho dá na vyčištění a namazání a spousty let spokojenost za pár rublíků .
stasek

#15 Příspěvek od stasek »

Vyzkoušel jsem oba typy, kdysi v Merkurii zakoupený planžetový dvouhrbý Remington mě s původní planžetou vydržel 20 roků. Pak jsem koupil Brauna a tam ta planžeta vydržela jen rok, pravidelně po roce byla pryč. Teď používám třífrézový Philips a několik let frézy OK. Jinak k holení: planžetový je rychlejší, ale chce to holit denně, delší vousy bere neochotně (špatně lezou do dírek v planžetě). Frézovým ojedu bez problémů i týdenní strniště. Jinak kvalita oholení-povrchu ksichtu je po planžetovým dokonalejší. Takže to možná fakt bude na to hození korunou.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“