Stavba komba, Diefet-problém

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vendeta

Stavba komba, Diefet-problém

#1 Příspěvek od Vendeta »

Ahoj.Môj známy ma poprosil či by som mu nepostavil gitarové kombo.Ja som samozrejme súhlasil.Ako koncák použijem UNI50 a reprák bude Celestion G12T 75W 8Ohm.Ale poďme k veci.Ako preamp bude diefet s J201-tkami.Postavil som teda toto http://www.techniguitare.com/projets/Di ... -V1-11.pdf ale vobec to nefunguje.Osadenie som skontroloval viacej krát.Nikde som žiadnu chybu nenašiel.Dokonca som aj skontroloval DPS či nieje zle navrhnutá taktiež som žiadnu chybu v návrhu nenašiel.Na výstupoch fetov som nastavil na každom polovicu napájacieho npätia.Stále nič.Akurát keď vytočím potenciometer na DEEP tak to začne nepríjemne hučať na skope to ukázuje nejaké divné priebehy.Neviem si už rady.A keďže mám v tom už 35€ ta by som to chcel stoj čo stoj rozbehať
Za každú radu vopred Ďaujem.
procesor

#2 Příspěvek od procesor »

Pomeraj na každom tranzistore všetky potenciály. Môže byť aj chybná súčiastka R,C,tranzistor. Pozri si datasheet tranzistorov.
Aké tranzistory si použil?
á...J201
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

na radu k vedoucí k řešení tohoto problému,
aby měl člověk křišťálovou kouli . . .

dovolím si přeložit pro ostatní to, co jsi napsal:

"něco jsem postavil, tady máte schéma, nejde mi to . . . nevíte co s tím?"

moje rada: generátor, sledovač signálu, zjistit kam až to jde a tam hledat závadu.

stačí ?
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Začni připojováním generátoru od posledního stupně. Až dojdeš tam, kde se signál ztratí, máš stupeň zralý na přezkoumání a opravu.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Tak chlapi komplexnější rada zde déle nebyla . :D Co takhle do preambule stránek ?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“