Philips 29PT9020/12, EM5.3EAA, nejde horizontální buzení

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dave001

Philips 29PT9020/12, EM5.3EAA, nejde horizontální buzení

#1 Příspěvek od Dave001 »

Dostala se mi do ruky tato TV, kterou se už někdo pokoušel neúspěšně opravit.Zkratovaný byl koncový trand. v ŘKS.Dotyčný se ho pokoušel zřejmě několikrát měnit,protože tiš. spoj na jeho vývodech je už skoro úplně odpařený.Dále jsou oletovaný kond. kolem VN, a taky samotné VN,takže příčinu už asi někdo hledal.Když TV zapnu tak mi nenaběhne ani hlavní zdroj a nejde napětí VBATT 140V, protože zdroj je spouštěn Enable signálem horizontál. buzení z obvodu TDA9330.Tento signál však není přítomen.IO je normálně napájený na pinu 17 a 39 nap. 8V,což je ok,buzení pro vertikál z pinu 1 taky ok.Na tom h. výstupu je i ss napětí 8V a měli by tam být cca 2v.Tak se rozhoduju jestli do toho půjdu a IO vyměním, v AME ho maj, ale pakárna ho měnit je to SMD švab.Nesedi mi ty dvě zavady ŘKS a IO buzení.Kolegovi přede mnou muselo to buzení chodit, protože jinak by mu nemohl odejít ten trand,ale zkratovanym tranzistorem těžko zničit IO které je zapojené přes dva bud. tranzistory bud. trafo a Elyt.Je možný že to IO nějak špatně"budilo" a bylo příčinou odchodu ŘKS a pak odešlo úplně?Bojim se aby mě po opravě buzení nečekala nějaká fatální závada,třeba VN trafo.Nesetkal se někdo s něčím podobným?TV už moc nedělám a tak praktické zkušenosti chybí....děkuji
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“