P.S. Doufám, že jsem trefil sekci
"Profi" oprava zdroje Diametral
Moderátor: Moderátoři
"Profi" oprava zdroje Diametral
P.S. Doufám, že jsem trefil sekci
- Přílohy
-
dps.JPG- DPS
- (236.33 KiB) Staženo 410 x
Vogon píše:Záruční oprava za osm set? To si trošku odporuje.
Tak sis to měl udělat sám, no ni?
mělo tam být pozáruční
Teď byly prošlehnuté výkonové tranzistory, vzala je sebou jedna proražená dioda 4007 na řídící části zdroje. Odhad ceny byl 2000kč bez DPH a poštovného, skutečná cena součástek zhruba dvacetkrát menší.
Jo, a ještě tohle: ono nelze porovnávat cenu součástek se celkovou cenou opravy. Blbej elyt stojí deset korun a než ho najdeš trvá to kolikrát půl dne. Jak to chceš zaplatit, že.
Sice nevím jak to chodí u Diametralu ale i tam musí koneckonců tu zakázku přijmout, vydat, musí ji nějak "opapírovat" musí ji nějak vyzkoušet a musí mít alespoň rámcově nějaký vybavení, musí vést sklad a v neposlední řadě platit DPH. Tohle všechno stojí peníze a někdy trochu víc než se zdá v bastlířský dílně.
Ono to prostě není tak jednoduchý jak to vypadá na první pohled, stylem součástka za pátnáct očí a voni si řekli o osumset.
Moje zkušenost s jakymsi dvojitym zdrojem od Diametralu taky neni nejlepší. Lepilo výstupní relé (vždycky pomohla odborná rána pěstí zprava) a při impulznim zatížení lítaly na vestavěnym digi měřáku hausnumera (ačkoli multimetr připojenej na svorkách zdroje se nehnul). Příjde mi, že kdejakej amatérskej bastl funguje líp...
Nevyjadrujem sa k cene opravy lebo zrejme nikto nevie co bolo menene a co bolo vykonane.no_-_name píše: a zřejmě nějaká technologie Goa'uldských tajemných drátů
Ale tie prepalene plosne spoje su opravene celkom Ok. INAC TO NEJDE OPRAVIT. Samozrejme ta kalafonia mohla byt ocistena. Ale to je skor detail.
Inou moznostou opravy by bola vymena celej dosky. Ale ta cena by bola zrejme niekde uplne mimo (2.000 ... ?). Bolo by to pekne, elegantne a ciste riesenie. Ale potom by sme tu iny prispevok. Napr. Pre dva prepalene spoje vymenili celu dosku za .... Pritom stacili 2 kratke prepoje.
(Poznamka: S tymito zdrojmi nemame vobec nic spolocne.)