"Profi" oprava zdroje Diametral

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
no_-_name

"Profi" oprava zdroje Diametral

#1 Příspěvek od no_-_name »

Tak takhle vypadá profi záruční oprava zdroje Diametral P130R51D v jejich firmě. Příčinou závady byl spálený můstek BR106 a upálené cesty na DPS pod ním. Za lidových 800,- kč byl nainstalován nový můstek v ceně 15,- kč a zřejmě nějaká technologie Goa'uldských tajemných drátů a hrud kalafuny v ceně která výslednou částku dorovnala :)

P.S. Doufám, že jsem trefil sekci :)
Přílohy
dps.JPG
DPS
(236.33 KiB) Staženo 410 x
~Nestavte se mi na odpor! - Georg Simon Ohm ~
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Záruční oprava za osm set? To si trošku odporuje.
Tak sis to měl udělat sám, no ni?
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Možná si to už udělal sám a teď se s tím chlubí :D
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
no_-_name

#4 Příspěvek od no_-_name »

Vogon píše:Záruční oprava za osm set? To si trošku odporuje.
Tak sis to měl udělat sám, no ni?

mělo tam být pozáruční :) není to můj zdroj, teď odešel a vzhledem k odhadované ceně z Diametralu jsem to raději opravoval já. Ale tohle jsem našel uvnitř a majitel zdroje tvrdí, že se jednou už rozbil a oprava stála 800...

Teď byly prošlehnuté výkonové tranzistory, vzala je sebou jedna proražená dioda 4007 na řídící části zdroje. Odhad ceny byl 2000kč bez DPH a poštovného, skutečná cena součástek zhruba dvacetkrát menší.
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Někdy mi připadá jako by některý opravny trestali zákazníky za to že si ten krám vůbec koupí. U Diametralu to platí v podstatě bez výhrad.

Jo, a ještě tohle: ono nelze porovnávat cenu součástek se celkovou cenou opravy. Blbej elyt stojí deset korun a než ho najdeš trvá to kolikrát půl dne. Jak to chceš zaplatit, že.
Atlan

#6 Příspěvek od Atlan »

No neviem ked nieco vyrabam as iviem lahko diagnostikovat poruchu aspon u tohoto zazraku. P.S. pozitam ze tych suciastok tam nieje vela tak ze za 800 vymena plosaku bez diagnostiky a ideme dalej.
Vogon

#7 Příspěvek od Vogon »

Jasně, jenže ono je to asi složitější.
Sice nevím jak to chodí u Diametralu ale i tam musí koneckonců tu zakázku přijmout, vydat, musí ji nějak "opapírovat" musí ji nějak vyzkoušet a musí mít alespoň rámcově nějaký vybavení, musí vést sklad a v neposlední řadě platit DPH. Tohle všechno stojí peníze a někdy trochu víc než se zdá v bastlířský dílně.
Ono to prostě není tak jednoduchý jak to vypadá na první pohled, stylem součástka za pátnáct očí a voni si řekli o osumset.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Je to zde stokrát omíláno . Prostě jako zákazník si musíš uvědomit i další věci , které musíš jako zákazník zaplatit . Vogon taktně zamlčel , že musíš jako zákazník zaplatit hypotéku , dovolenou , milenku , děti na vysoký atd . , jelikož je to zaměstnání , jako každé jiné . Člověka v našich věcech (elektro) dráždí , to , když vidí vyvedenou opravu viz výše . I proto se snažím vše si opravit sám . Je fakt , že nikoho nemohu hanět-chválit , jelikož jsem v servisu (jakémkoliv) roky nebyl .
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ked sa pozriem na ten plosak, tak je to uz od vyroby smejd, horsi ako z Ciny.
Milan_F

#10 Příspěvek od Milan_F »

Otázkou zůstává, proč ten zdroj dvakrát po sobě zdechnul.... napadá mě jedinej důvod...

Moje zkušenost s jakymsi dvojitym zdrojem od Diametralu taky neni nejlepší. Lepilo výstupní relé (vždycky pomohla odborná rána pěstí zprava) a při impulznim zatížení lítaly na vestavěnym digi měřáku hausnumera (ačkoli multimetr připojenej na svorkách zdroje se nehnul). Příjde mi, že kdejakej amatérskej bastl funguje líp...
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od GeorgeB »

V návodu ke zdroji Diametral mě fascinovala věta, že i při porušení napájecí šňůřy (klasická jak od PC s euro konektorem) se musí poslat celý zdroj vč. šňůry do autorizovaného opravného střediska Diametral :D
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

no_-_name píše: a zřejmě nějaká technologie Goa'uldských tajemných drátů
Nevyjadrujem sa k cene opravy lebo zrejme nikto nevie co bolo menene a co bolo vykonane.
Ale tie prepalene plosne spoje su opravene celkom Ok. INAC TO NEJDE OPRAVIT. Samozrejme ta kalafonia mohla byt ocistena. Ale to je skor detail.
Inou moznostou opravy by bola vymena celej dosky. Ale ta cena by bola zrejme niekde uplne mimo (2.000 ... ?). Bolo by to pekne, elegantne a ciste riesenie. Ale potom by sme tu iny prispevok. Napr. Pre dva prepalene spoje vymenili celu dosku za .... Pritom stacili 2 kratke prepoje.
(Poznamka: S tymito zdrojmi nemame vobec nic spolocne.)
no_-_name

#13 Příspěvek od no_-_name »

fero7: je mi jasný, že to je nejjednodušší způsob opravy. Ale nepřijde mi to jako dobrá vizitka.
Vogon

#14 Příspěvek od Vogon »

Ono to "opravárenství" je vždycky kompromis mezi Skylou nákladů a Charybdou ceny. A pak je průser se Sirenou zákazníka.
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Máš vogone recht , minulý týden jsem neprozřetelně , neznaje přesných maloobchodních cen , slíbil zhotovit automatické osvětlení do vestavěné skříně . Slíbil jsem mu to za tisíc a nevešel jsem se ani s materiálem ....
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“