Sháním schéma svařovacího invertoru extol IW 120F

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ACDC

Sháním schéma svařovacího invertoru extol IW 120F

#1 Příspěvek od ACDC »

Zdravím, mám tu na opravu svařovací invertor extol IW 120F IGBT, nemůžu najít ktomu žádné schéma, může někdo poradit, kde by se dalo najít?
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Zkus to tady.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Zrovna se jeden prodává vadný na Aukru. Přemýšlel jsem z něj udělat autonabíječku :wink:
Internet - metla lidstva
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Na svarforu jsem často , ale celá schemata invertorů tam neseženeš . Ale je tam odkaz na ruské stránky , tam se něco vyhledat dá . Ale osobně jsem nehledal .
mat100

#5 Příspěvek od mat100 »

Hoj Jak říká bobobo
Schema tohoto neznackoveho invertoru s největší pravděpodobnosti nesezenes. Je problém sehnat schema i ke znackovemu invertoru, natož pak k nejaké Číně.

Nějakou dobu jsem se zajímal o technologii svarecich invertoru a nejaké podklady mám v pc, kdyby jsi chtěl tak nápis
zvaty

#6 Příspěvek od zvaty »

Ahoj. Nemá po této dlouhé době už někdo k dispozici schéma k tomuto invertoru? Už podruhé mi odešel ten pomocný zdroj tak jsem se rozhodl jej nahradit. Na sekundaru je větev 12V a potom dvě naprosto stejné větve s kapacitami 47mikro....ale neznám napětí těchto větví. Je to pomocný zdroj bez optočlenu a také bez feedbacku tak když zjistím tyto napětí, mělo by se to povést.
Díky za info.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Dej tam taky 2x12 . Ale pro jistotu počítej s tím , že mohou být spojeny vodivě se sítí - musí být plovoucí po ty kondy !! Někde mám i uloženou fotku , kde to maník předělal na tři trafa .
zvaty

#8 Příspěvek od zvaty »

Tady jsem našel velmi podobné schéma invertoru TECNICA. Pomocný zdroj mého invertoru a i invertoru na obrázku mají stejné napětí +13V.
Bohužel napětí pro buzení IGBT tu je jen uvedeno jako +VA, +VB. Ty kondy ve zdroji pro buzení jsou 47uF a jsou na 50V.
BOBOBO nebude to málo 12V pro spolehlivé řízení IGBT ?
Ano 13V +VA +VB je spojeno galvanicky se sítí.

Co myslíš plovoucí po kondy?
Jak to myslíš překopal na tři trafa ?
Naposledy upravil(a) zvaty dne 30 kvě 2019, 11:59, celkem upraveno 2 x.
zvaty

#9 Příspěvek od zvaty »

invertor TECNICA
Přílohy
Výstřižek.JPG
.
.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

No vezmeš tři buďto trafa , nebo dobře odizolovaná vinutí z jednoho , každý zvláště usměrníš , stabilizuješ , a každý zvlášť připojíš na původní kondíky ve svářečce .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“