Gorenje E54V2-E4, zapojení dvouzónového topného tělesa

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jirkovic80

Gorenje E54V2-E4, zapojení dvouzónového topného tělesa

#1 Příspěvek od jirkovic80 »

Dobrý den nejde mi sepnout druhá zóna dvouzónové plotny bezprostředně po zapnutí, musí se vždy nahřát i první zóna. vyměnil jsem těleso a dělá to pořád. Prodleva mezi nahřátím druhé zóny je příliš dlouhá a nevydrží hřát obě najednou dostatečně dlouho, aby ohřáli větší hrnec. Poradíte, nebo má z vás někdo schéma zapojení? Diky J.
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

to bude asi vadný regulátor
jirkovic80

#3 Příspěvek od jirkovic80 »

..a toho jsem se bál.. :? Díky za názor.
sefi

#4 Příspěvek od sefi »

regulátor je vždy lepšie skusiť vymeniť prvý lebo je lacnejší a častejšie odchádza, a platna sa dá aj jednoducho skontrolovať aj opticky, je vidieť prerušený topný drot, alebo ohmetrom.
kevin_mitnick

#5 Příspěvek od kevin_mitnick »

Pokud se druha zona sepne - jen se zpozdenim, tak asi plotna vadna nebude. Ja bych to videl na ten regulator, nebo je jeste jedna moznost.

Nevim jak Gorenje, ale u Miele je hezka vychytavka, ze pokud nestacil privod a sepnuti dalsi zony zpusobilo pokles napeti pod nejakou mez, tak dalsi zonu zapinal procesor az po nahrati te prvni a pak mezi nima prepinal, aby tu prvni udrzel horkou a tu druhou rozehral.

Kdyz to zacalo delat svagrovy, docela mne to potrapilo. Zkousel jsem kde co, pak mne na spravnou cestu navedl servisak od Miele, kdyz jsem volal primo do fabriky. Po sdeleni tehle vychytavky mi trvalo par minut najit vyhraty kontakt ve sporakovce na zdi...
sefi

#6 Příspěvek od sefi »

no ved to ti tu všetci vravíme, že platna je asi dobrá ked si ju vymenil a asi bola dobrá aj ta stará... chyba bude najskor v tom regulátore..ale treba merat alebo skusiť vymeniť regulátor..
fdh

#7 Příspěvek od fdh »

Také bych dost sázel do regulátor. Bohužel nejde použít z druhé plotny právě proto, že tento spíná DUO. Pokud budete mít zájem, mohu Vám ho obratem poslat. Máme ho na skladě. Kdyžtak napište. Každopádně jste si odzkoušel, že plotna vadná není a to je důležitý. Máte tam nějakou elektroniku, která by to ještě mohla ovlivňovat nebo ne?
jirkovic80

#8 Příspěvek od jirkovic80 »

Elektronika tam není, regulator se zdál na první pohled ok. Zkusím ještě ověřit ten přívod, bylo přepálené také spodní těleso. Pokud nic, budu teda řešit dvozonový regulátor
:x
jirkovic80

#9 Příspěvek od jirkovic80 »

Pro: ´fdh´
kolik by jste chtěl za ten regulátor?
fdh

#10 Příspěvek od fdh »

Můžeme dodat cokoliv na tuto desku. Přepínač stojí 450Kč.
jirkovic80

#11 Příspěvek od jirkovic80 »

..předpokládám správně, že cena je včetně DPH?
fdh

#12 Příspěvek od fdh »

ano
jirkovic80

#13 Příspěvek od jirkovic80 »

Děkuji všem za přízpěvky. Přeměřim to a dám vám vědět výsledek, popřípadě budu kontaktovat pana prodejce regulátoru. :o Ještě jednou díky za vaše podnětné názory.
:idea:
jirkovic80

#14 Příspěvek od jirkovic80 »

Tak jsem rozebral regulátor EGO duo, pak druhý a oba mi umřeli pod rukama, spuchřelý plast..V čem se liší Ten typ DUO třeba tenhle
http://www.elny.cz/energoregulator-ego- ... 1/d-72922/
od toho co potřebuju? :x
fdh

#15 Příspěvek od fdh »

výrobcem :-)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“