zapojení mikrofonu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukashund4565

zapojení mikrofonu

#1 Příspěvek od lukashund4565 »

Dobrý den, mikrofon sem nikdy nezapojoval tak se ptám jestli je jedno jak ho dám,nebo má taky + a - . Mám tento http://www.gme.cz/elektretove-mikrofony ... okumentace
děkuji
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Je polarizovaný, mínus bývá spojený s pouzdrem.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Tato vložka je elektretová, musí mít napájení. Mínus pól napájení a ground signálu se zapojí na vývod, který je spojený s pouzdrem kapsle, na druhý pin se připojí napájení přes pracovní odpor cca 3k3, signál se potom odebírá přev oddělovací kond ze steného pinu. Pro napájení stačí i tužkovka 1,5V. Citace Wikipedie: Elektretový mikrofon

* Elektretový mikrofon je typem kondenzátorového mikrofonu, u něhož je elektrické pole, nezbytné pro funkci, vytvářeno elektretem, tedy nevodivou hmotou, která je permanentně elektricky nabitá (srovnej s „(permanentní) magnet“). V rytmu pohybu membrány se opět mění kapacita kondenzátoru a tím i napětí mezi deskami. Změny napětí musejí být zpracovávány předzesilovačem s vysokou vstupní impedancí (zpr. s tranzistory FET), který je proto součástí mikrofonu. Elektretové mikrofony vyžadují napájení pro vestavěný předzesilovač. Vyrábějí se jak pro nejnáročnější profesionální účely (např. měření), tak pro nenáročné aplikace–u počítačů, v telefonech, diktafonech apod. Poměrně jednoduchá konstrukce umožňuje snadno miniaturizovat rozměry. Citlivost na 1kHz nebo napětí je 1 - 10 mV/Pa.
..to bude jen ňákej odpůrek
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

je to přesně tak jak již bylo řečeno . . .

a kdyby sis lépe prohlédl ten tvůj odkaz, najdeš tam i datasheet toho mikrofonu a v něm i jak ho zapojit !!!
včetně všech parametrů . . .
Přílohy
mikrofon.jpg
(29.11 KiB) Staženo 212 x
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“