Fotovoltaické pole, přepnutí FV/DS

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mopadzi
Kontaktovat uživatele:

Fotovoltaické pole, přepnutí FV/DS

#1 Příspěvek od mopadzi »

Dobrý den, mám fotovoltaické pole, nabíječ accu a měnič na 230V AC. jakým způsobem nejrychleji ppřepnout na distribuční síť při poklesu kapacity accu? existuje nějaké rychlé výkonové relé, nebo přepnout pomocí SSR se spínáním v nule? jde mi o spolehlivé řešení ...kdy přepnout vím...díky
HESLO: kdo si hraje nezlobí....
medulin

#2 Příspěvek od medulin »

mopadzi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mopadzi »

ano díval, ale není to přesně co bych si představoval...
HESLO: kdo si hraje nezlobí....
HiGhLaNdEr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od HiGhLaNdEr »

Mam 500Wp pole, pole nabijí baterky, z baterek krmím 600W měnič. Cílem bylo aby se měnič rozběhl až když jsou baterie alespoň na 14V a vypnul když jsou na 12V. Rešim to komparátorem a relátkem který spíná ten měnič. Relátko je připojeno paralelně k vypínači který je uvnitř měniče.
Přepnutí se řeší pomocí malého trafa, diodového mostu a relátka.
Pokud komparátor zapne měnič a měnič naskočí tak se přes trafíčko sepne relé. To relé má dva přepínací kontakty. V klidu je sepnuté tak aby procházelo napětí sítě dál ke spotřebičum. Pokud naskočí měnič tak se relé ihned přepne a připojí měnič na spotřebiče. Funguje to stejně jako v offline UPS. To relé jsem vykuchal z nějaké 500VA APC upsky. Vypadá to že je udělané dostatečně robustně a má kontakty daleko od sebe aby nenatahlo oblouk.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“