Redukce CF Card - USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
honzasl

Redukce CF Card - USB

#1 Příspěvek od honzasl »

Dobrý den.
Mám osciloskop Tectronics se slotem na CF kartu. Potřeboval bych místo paměťovky připojovat normální USB flešku. Existuje na to nějaká redukce?

Vím že se pro starší Palmy a iPAQ vyráběly redukce, které potřebuji, ale bohužel vyžadovaly jakési ovladače a byly poměrně drahé. Dneska je docela problém je sehnat.

Máte někdo zkušenosti s takovým problémem?
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Mám dojem, že to nepůjde. 4GB CF karta stojí okolo dvou stovek (tedy jako USB fleška), takže není co řešit.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

je otázka jestli ten oscík tu 4GB flashku zvládne . . .

taky bych se ale přiklonil k tomu sehnat CFku, kterou ten oscík zvládne a na její čtení potom použít jakoukoliv čtečku do USB, prodávají se kolem 200,-

nebo použít přímo redukci mezi PATA na MB a mini konektorem na CFce, není tam žádná elektronika, je to vskutku jen drátová redukce !
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Technicky by to samozřejmě možné bylo, s nějakým procesorem nebo FPGA, ale byl by to projekt v rozsahu diplomové práce.

Použití PATA redukce by kromě problémů samec/samice vedlo na použití harddisku, a to se mi jeví ještě méně praktické než CF a USB dohromady.

Některé oscíky měly šachtu, do které se mohlo dokoupit FDD/HDD/CF/USB. Třeba by to šlo vyměnit i u tohoto.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“