Dobrý deň. Poprosím niekoho, kto by vedel poskytnúť schému napájacieho adaptéru ( DELTA ADP-25FB) k tejto tlačiarni, aby mi pomohol. Spomínaný adaptér vyhorel a niektoré súčiastky sa nedajú identifikovať. Strýko Google nič neporadil, tak sa obraciam na toto fórum. Tlačiareň je funkčná, tak mi je lúto je vyhodiť. Ďakujem.
Nezoženieš.Mám pár SM od Lexmark a ani v jednej nie je schéma zdroja Skús odfotiť DPS z obidvoch strán,možno sa niekto nájde,kto Ti to pozrie,ak má taký istý zdroj.
Tak sa mi tento problém podarilo vyriešiť. Zobral som mikroskop a zhorené súčiastky som čiastočne prelúštil, skreslil som si časť toho zdroja a zbytok prax a intuícia. Ak by to v budúcnosti niekomu pomohlo, tak tu sú hodnoty, ktoré sa mi podarilo prelúskať: na pozícii Q2 je tranz. 2X / KST4401/- osadil som tranz. BC817-40, na pozícii R5 je 0,36/1W, ZD1 je BZX18/0,5W a spínací tranz. je 2SK2545 - osadil som BUZ91F.
Stalo sa mi to iste oba trandy v skrate, zenerka tak isto a rezistor fuč, na výstupe má byt 30 V DC po výmene trandov zenerky a rezistoru mi to nejde tak bude probem niekde ešte inde