Nemá někdo zapojení konektoru pro iPod? Dostal se mi do ruky vrak starého modelu A1040 který jsem snad oživil. Píšu snad, protože má baterku asi tak na 5 minut a přes kabel do USB se baterka nenabíjí. Musel jsem jí nabít mimo. V konektoru je několik volných kontaktů, ale nechce se mi na něm moc pokusničit když nevím kam co patří. A kupovat baterku, když nevím jak je to s nabíjením
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
piny 19 a 20 spojit a připojit na +12V, piny 29 a 30 spojit a připojit na GND, pin 21 přes rezistor na GND, hodnotu nevim ted přesně ale tušim 1Mohm, tim by měl vědít že je v dokovací stanici a nebo že má nabíječku,,,,
nabíjení z USB mi u tichto iPodů nikdy nefungovalo, komunikace běžela, iPod se přihlásil do iTunes, ale nabíjení vyžadoval jen z FireWire, pač tato komunikace používá 12V napájení. Na zadní straně iPodu je dole u sériového čísla napsáno i nabíjecí napětí z čehož se dá vyvodit přes co se bude nabíjet. a originální nabíječky na tyto iPody sou 12V.
Tak je to jasné, je tam 8-30V/1A. A mám smůlu, v konektoru nemám ty potřebné kontakty. Byla tam navíc jen 15 a 1. Nevíš jestli se dá sehnat za rozumné peníze samotný konektor?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
já si tenkrát na ebay kupoval čínskou nabíječku, samozřejmě nefungovala, ale už sem se nedostal k tomu jestli to bylo nabíječkou nebo kabelem, ale předpokládám že by kabel měl být použitelný, tak skusit objednat a kdyby to náhodou nešlo jako mě, tak ustříhnout firewire koncovku a přidělat na vlastní zdroj. v česku nevim jestli bude k sehnání něco takového,,,
Při hledání konektoru jsem narazil na jedno zapojení pro nabíjení z USB. Asi to risknu, není to až takový zázrak aby mě to nějak moc bolelo kdyby to nevyšlo.