Převod videa
Moderátor: Moderátoři
Převod videa
Mám Nero 8 už nainstalované, myslíte že to tím půjde? Nebo sou nato lepší programy?
Nepotřebuju dělat žádné úpravy, snad jedině kus videa na začátku nebo na konci ustřihnout.
http://www.any-video-converter.com/prod ... ideo_free/ (Tento program jsem zatím nikdy nepoužíval.)
Movie maker mám taky, ale teď se dívám a když sem tam dal Uložit jako, tak to nabízí jen příponu MSWN a já chci něco co umí dělat AVI nebo MPG nebo MKV.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
PC01 píše:aby to zabralo míň místa, a aby se nezmenšilo rozlišení ani nezhoršila (viditelně) kvalita.
Jinými slovy chceš zachovat datový tok. Takže žádnou významnou úsporu místa nedosáhneš. Když chceš poloviční nebo čtvrtinovou velikost, musíš adekvátně snížit datový tok a to někde vidět bude. Na kompresních algoritmech pracovalo dost schopných matematiků a z hovna bič neupleteš.
http://web.forret.com/tools/video_fps.asp
Spíš si rozmysli, kde jak a komu budeš chtít výsledek prezentovat a s jakou perspektivností, osobně si myslím že tahle benevolence v převodech spolu s diletantstvím povedou k strašnýmu chaosu.
http://www.grantvideo.cz/kodeky.html
Převod formátů v lepší kvalitě taky zabere neskutečně času, hodinový film se renderuje taky třeba celou noc.
BOBOBO píše:...ale nikdy jsem neuměl CELÝ převod nastavit . Myslím , že není žádný program , kde by jsi jen kliknul uložit jako , jestli , rád bych ho také vlastnil a používal .
To si musíš odzkoušet, co bude zrovna tvému zdrojovému videu vyhovovat: do hlavního okna FormatFactory si z Průzkumníka přetáhneš výběr souborů, které chceš zkonvertovat - a než se ti tam objeví seznam, vyskočí okénko s dotazem na výstupní adresář a formát.
Asi existují programy, které tolik možností nastavení nemají, ale zase v nich třeba nezabráníš deformaci obrazu, protože formátů je moc, dokonce už neplatí ani, že pixel je čtvercový, i ten má poměr stran různý od jedné...
Kliknutím na Nastavení si vybereš rozlišení, snímkovou frekvenci, poměr stran, bitrate jak pro obraz, tak pro zvuk (vždy na pravé straně řádku se rozklikne nabídka) a zkusíš konverzi. Až najdeš takové nastavení, které ti bude vyhovovat, dáš mu jméno a uložíš si nastavení pro příště.
Zkoušel jsem udělat pár snímků obrazovek, ale FF má tolik možných nastavení, že by to bylo k ničemu.
Každopádně je logické, že zmenšit soubor lze pouze za cenu vyššího stupně komprese (volbou výstupního formátu), zmenšení rozlišení, zmenšení snímkové frekvence nebo omezení datového toku.
Ve všech těchto případech dojde k úbytku kvality a je třeba najít vhodný kompromis mezi akceptovatelnou velikostí souboru a akceptovatelnou nekvalitou videa.
Tak si musím videa z některých kamer napřed překonvertovat, abych je mohl sestříhat. A to ještě pořád neznamená, že to půjde i se zvukem - pokud má zvukový stream příznak Dolby Surround, stává se, že tento příznak v souboru zůstane i po konverzi a obraz je prostě němý. Tak si pomocí FormatFactory někdy vytáhnu zvuk samostatně třeba ve formátu mp3, v něm už tato informace není, a synchronizuju ho při střihu.
Je to skutečně pakárna, ale co naděláš...
Na druhou stranu - když se ti ustálí technika, vyzkoušíš formáty, pak už to jede napoprvé.
- PCmaniac99
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (134.66 KiB) Staženo 114 x
Nakonec je to každého věc, jak velký má nepořádek ve videozáznamech, hlavně když s tím nikdy nikoho dalšího nezatěžuje, nediví se, že mu něco nejde přehrát a nechce, aby to někdo napravil.Crifodo píše:benevolence v převodech spolu s diletantstvím
Zlaté pravidlo je archivovat si originál.
MOV je přípona, kterou si Apple QuickTime zvolil pro svoji implementaci kontejneru ISO MP4, komprese bývá všelijaká, dnes nejpravděpodobněji nějaká implementace MPEG-4.
AVI je také jen kontejner, který se (kromě nekomprimovaných animací) proslavil neskutečným chlívem v implementacích MPEG-4.
Byly zaznamenány případy, kdy video bylo sice komprimované, ale zvuk nikoliv, takže zabíral přes 90% souboru.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)