FM vysielač s dosahom 1500m
Moderátor: Moderátoři
FM vysielač s dosahom 1500m
A natožto som v elektrotechnike úplný začiatočník a veľa zatiaľ z nej neviem, tak by som na toto mal pár otázok.
Čo robí ten kondenzátor na napájaní (v schéme nie je ale na DPS áno)? A čo sa stane, ak som namiesto hodnoty ktorú autor dal na 1 nF dal 100 nF?
Dalej, tento vysielač nedokážem naladiť. Mám aj jeden kondik iný namiesto 12 pF mám 22 pF (ale myslim si že to je malá výchylka, takže to asi na zapojenie nebude mať vplyv). Anténu mám 1m viacžilový kábel namiesto jednožilového, vadí to?
A ešte, ked chcem zapojiť miesto mikraku jack 3,5 na nejaké zariadenie (mobil, PC) tak musím nutne (kvoli šumu) odstrániť ten odpor 4k7 , alebo aj po jeho nechaní bude zariadenie fungovať?
Ja viem asi si myslíte že som dutý jak poleno keď sa vás na to pýtam, ale som len začiatočník a som úplne neskúsený, tak vopred dakujem za pochopenie a rady.
A kutilmile - nelituju tě
- Přílohy
-
Náhrada 2000 ohm sluchátek01.png- (58.25 KiB) Staženo 110 x
d11: koukni třeba sem nebo sem jsou tam lépe popsané funkce zapojení.
Otkundes píše:Pokud Vám chybí ke stavbě krystalky jen ta vysokoohmová sluchátka, ještě můžete využít piezzoměnič
Hmm, nevím nevím, podle mě piezoměnič bude již tak zkreslený zvuk (řeč) přenášet dosti bídně. I když je pravda, že je použitý ve stavebnici Voltík II. v krystalce.
Takto nejako?
- Přílohy
-
vysielac.png- (10.79 KiB) Staženo 130 x
- frantajetel11
Takhle:
- Přílohy
-
002.png- (7.61 KiB) Staženo 133 x
- Přílohy
-
vysielac.png- (10.89 KiB) Staženo 117 x