Jak se u vás krade?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

Jak se u vás krade?

#1 Příspěvek od Michal22 »

Dnes jsem zjistil, že jsem už podruhé během týdne zapomněl v autě foťák- v brašně, na viditelném místě. Nikdo si jej nezprivatizoval. Tak mě napadlo se zeptat, jaké máte (hlavně neblahé) zkušenosti s ukradenými věcmi z auta. Autorádia? Ale i kdekoliv jinde.
P.S.: ne nadarmo se říká, že blbí mají štěstí, i na Křenové v Brně (kdo zná, chápe) jsem zapomněl celý den odemknuté auto, nic nezmizelo :D
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

Je to zvláštní ale co jezdím, autem asi 22 let, mi pouze jednou ukradli rezervu z pick-upu, jinak mi nebylo nebylo nikdy vykradeno ani ukradeno. A třeba firemní ochcávku nezamykám už asi 5 let protože to nejde a nechce se mi to opravovat. Akorát když nakupuju tak na parkovišti zamykám do kufru osobní věci.
V motorce celkem pravidelně zapomínám klíče; mnohokrát přes celý den a nejednou přes noc.
Skutečně zvláštní.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Tak s tím kufrem bych si dal pozor- pamatuji si, jak ještě v minulé firmě si kolega na parkovišti před veřejnou jídelnou schoval do kufru Toleda žebradlo s doklady, po obědě už jej tam nenašel, vylomený zámek. A ty problémy s novými doklady, navíc se člověk (ted ajen ten poctivý) klepe strachy, kdo si na něj co vezme třeba u T-Mobile.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukas-Peca »

Příležitost dělá zloděje. Kdysi jsem při procházce po lese narazil na fechtla opřeného o strom, nebyl nijak zajištěný, asi tam na tom přijel nějaký houbař. Moc nechybělo a jel jsem na tom domů.
Davidsev

#5 Příspěvek od Davidsev »

Když jsem jel na hříbky tak sem fechtla o strom opíral taky a vždycky sem ho tam našel... (vznikalo ale velké riziko, protože ten co by to zatáhl by na tom moc daleko nemusel dojet - byl to fechtl :D )
Jinak odemčené auto přes noc a klíče v motorce, to je taky můj problém, aspoň v tom nejsu sám.
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
PavelFF

#6 Příspěvek od PavelFF »

Michal22 píše:Dnes jsem zjistil, že jsem už podruhé během týdne zapomněl v autě foťák- v brašně, na viditelném místě. Nikdo si jej nezprivatizoval. Tak mě napadlo se zeptat, jaké máte (hlavně neblahé) zkušenosti s ukradenými věcmi z auta. Autorádia? Ale i kdekoliv jinde.
P.S.: ne nadarmo se říká, že blbí mají štěstí, i na Křenové v Brně (kdo zná, chápe) jsem zapomněl celý den odemknuté auto, nic nezmizelo :D

Neboj, jestli budeš vytrvalý, on se někdo chytne.

Nezamknuté auto, ve kterém není uvnitř nic viditelného k ukradení asi moc neláká - nikdo neví, že není zamknuté a taky co by tam krad. Zato zamknuté s nějakým lákadlem dlouho nedotčené nevydrží.

Stačí na to asi 5-10 vteřin a pak rychlé nohy nebo připravené auto. Mně se to stalo konkrétně v Ostravě, ještě jsem ho zahlídnul(a nebyl to blonďák), jak peláší pryč (nechal jsem tam autorádio i s oddělávacím panelem). Předtím jsem ho několik let nesundával. Byl naštěstí mladý začínající nebo nešika (nebo oboje) a jen trochu pokurvil rámeček a ovšem rozbil okénko. Rádio tam nechal.

Kolega nechal v autě na velkém parkovišti (Žabiny) aktovku, kterou rozevřel, aby případný zloděj viděl, že v ní jsou jen bezcenné výkresy a projekty. Zloděj na to měl jiný názor, nebo to prostě hodlal zkoumat až po krádeži. Bylo to jen bum, vysypat sklo, čmajznout tašku a šup do auta s kámošem(a). Byli asi dost zklamaní, ale kolega taky.

Jiný kolega v Praze se za takovým zlodějem dokonce rozběhnul někde u Jiřáku, ale zloděj byl bezpečně rychlejší. A kromě toho by možná taky mohl dostat po papuli od nějakého kumpána, který není tak rychlý, zato je někde blízko a jistí to, má tlustý krk, 120kilo, vyholenou hlavu a zlatý řetěz.

Nakonec nedávno na netu byl záběr jednoho takového zloděje při činnosti. Není to nic intelektuálně ani manuálně náročného, chce to jen pořádně třísknout do okna.
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

PavelFF- jsem si vzpomněl na známýho- kdysi bydlel na Bratislavské, měl docela pěknou káru, tak si pořídil rádio na "šufle", poctivě jej vytahoval, ve schránce u spolujezdce nic nenechával, navíc ji přes noc nechával otevřenou. Nikdy mu nikdo auto neprobral. Ale říkal mi tehdy, že když dojel v noci, tak tohle všechno připravil a pak zavolal do tmy: "Nic tu nenechávám". Fungovalo to.
Jinak jestli mi někdo tu starou Fujinu ukradne, tak mě to bude hodně mrzet, ale dokope mě to k investici do zrcadla...
Pak už si snad budu dávat víc bacha.
PavelFF

#8 Příspěvek od PavelFF »

Ono je nutno připočíst k ceně foťáku i částku za nové okno a čas strávený v servisu a případně na policii.

Ještě jsem si vzpomněl, jak můj kamarád měl někdy v 1995 Formana a vytahovací rádio schovával pod sedačku. Jednou ráno pod sedačkou nic nenašel. Ale měl aspoň štěstí, že zloděj byl slušný a auto po krádeži předal zavřené a jinak nepoškozené. Tehdy se daly Favority(později myslím i první Feldy) otevřít mj. obyčejným provázkem s očkem. Zkoušel jsem to a taky se mi to povedlo.
mtajovsky

#9 Příspěvek od mtajovsky »

Mě auto nikdy nevykradli, zato mi ukradli zánovní Oktávku přímo před nosem - stál jsem 4 m od ní a jen koukal, jak mizí. Zážitek doslova k NEZAPLACENÍ :evil:
PavelFF

#10 Příspěvek od PavelFF »

A jak to s ní dopadlo?
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Mně auto vykradli u nemocnice v Hradci , šli jsme s manželkou dávat krev (byly tam prachy na nákupy) . Kolegovi vykradli auto před panelem v noci ve Vamberku a když zjistili , jaké mu vytrhli autoradio , tak mu ho rozkopali u auta . Švagrovi vykradli auto na hlídaném parkovištiv Trutnově , když byl v práci na poště ( měl tam neviditelně foťák , neb to má koníčka ). Bráchovi vykradli auto v Praze a odnesli si i kola (nechal tam pracovní NB) . Já svou šáde zamykám jen u fabriky , neb by mi tam naši ftipálkové určitě něco dobrého naložili , jinak je i přes noc otevřena i s klíči , tedy ve dvoře . :D
pocitujlasku

#12 Příspěvek od pocitujlasku »

vo firme sefovi managerov ukradli notas zo zadneho sedadla v Kosiciach 3 dni po tom, ako robil skolenie pre podriadenych o tom, aby nenechavali sluzbne notebooky a ine cenne veci na zadnych sedadlach auta :D
No vidis, a tak si sa bal
pepik9

#13 Příspěvek od pepik9 »

Kamarádce vytloukli okno u venkovskýho hřbitova na kolínsku. Byla tam igelitka s petkama do kontejneru a bohužel i kabelka.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Mne raz ukradli z auta vreckovy nozik. Asi v servise, ani neviem kedy. Len raz som ho tam uz nenasiel...
Yarda1

#15 Příspěvek od Yarda1 »

Jeden známý si hodil na zadní sedadlo v autě dvě igelitky s odpadky, že je vyhodí, až pojede kolem nějakého kontejneru. Když zastavil na červenou před křižovatkou, tak mu někdo otevřel zadní dveře a ty igelitky mu ukradl.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“