žehlička na vlasy Rowenta CF 7142

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
t100

žehlička na vlasy Rowenta CF 7142

#1 Příspěvek od t100 »

Dobrý den,
dostala se do rukou výše zmíněná žehlička na vlasy, že jí nejde jedna strana. Takže bych vás prvotně chtěl poprosit, jestli nemáte schéma zapojení. To nejtěžší (rozebrání) už mám za sebou tak teď už to snad bude hračka . . .
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

A jsou opravdu vyhřívané obě strany? Už jsem se setkal s žehličkou, která měla topné těleso jen v jedné plotně 8O a ta druhá plotna se od ní ohřívala, když byla žehlička zavřená. :twisted: .
Tam kde jsou dvě tělesa, tak jsou zapojena většinou s serii. Tzn. odejde-li jedno, nehřeje ani druhé. Bude-li mít zkrat jedno odejde to druhé.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
t100

#3 Příspěvek od t100 »

jsou vyhřívaná opravdu obě. Do jedné strany 2 kabely(výhřev) a do druhé 4 kabely (výhřev + asi teplotní čidlo). Až budu mít měřák oměřím to, ale to schéma by se hodilo... Dá se případně koupit ta hřející destička?
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

Tak na schema nejspíš zapomeň, jedině, že si to rozkreslíš sám. Nedřív zjisti, jestli je opravdu vadné topné těleso (porovnej s tím druhým - funkčním). Jak jsou tělesa spolu zapojena? Pochybuju, že se někde dá koupit, ale možná někdo ví. Možná někde na SD z nějakého vraku.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Schéma na tuto žehličku není dostupné (nemají to ani servisy, na podobnou jsem hodil schéma zde), díly také nejsou k dispozici (jedná se o výměnný přístroj - v záruce se mění za nový kus).

Závada může být buď ve špatné plotně (bývají zapojeny jak do série, tak paralelně, tak je možné všechno), popřípadě v přerušeném vodiči v kloubu žehličky - stává se to, když je výkonová deska (ta s triakem) na opačné straně žehličky než nehřející plotna. V případě vadné plotny se dá občas vykuchat zevnitř i přerušená tepelná pojistka, ale s náhradami to bývá horší.
t100

#6 Příspěvek od t100 »

tak jsem provedl lehlé měření a vrtá mě to hlavou ještě víc. Ohmicky mají obě topná tělesa stejně cca 2,3K ohm a když se zahřívají odpor prudce klesá cca 1K ohm. Napětí je na obou topných tělesech též stejné - 120V AC.
Eleman

#7 Příspěvek od Eleman »

V tom případě musí obě tělesa hřát.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

zlomeny kabel v klbe?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“