nevím si rady vše se na oměření jeví v pořádku, ale nejde regulace proudu jen svítí základní údaj a uvnitř na řídící desce bliká zelená led, napájecí napětí se zdají být OK výstup bez zkratu, elyty v napájení vyměněny. Nemáte někdo schema , popř. radu kde hledat chybu děkuji.
měřil jsem napájení na zdrojové desce i podružné na desce s budičem tranzistorů, kde jsou dvě svislé destičky. Bliká zelená led která je uvnitř a je čelní desce s ovládacími prvky. Po zapnutí je na vteřinu slyšet cvaknutí relátek ale napětí na nich není . usměrněných 230 jde až na kolektor emitor výkonových trandů (most) . Diody i cesta až k výstupním svorkám v pořádku.
A co by jsi k tomu chtěl bez schema dodat , je to pokažený . I když to bude jen SMD odpůrek , tak jsi v pytli a to znovu podotýkám když by zlobil procák , tak v podstatě žádná součást nemusí být vadná . Musíš shánět schema , jediná cesta . Tedy řídících částí , silařina bývá běžně přístupná . Jinak jako u všeho . Bývá tam zdroj několika napětí , např. s VIPerem .
no jde mi o to na kterou část se zaměřit občas i slepé kuře najde zrno a vzhledem k tomu že to umřelo naráz předpokládám spíš něco provozního. Jo ten sekundární zdroj jsem procházel , samozřejmě jen to co jsem odhalil ale napětí se zdají být v pořádku tj 12V a pod.
Tato svářečka není řízena procesorem.Jednou jsem ji opravoval,ale závada byla jiná.Asi bych změřil napětí na výstupních svorkách-pokud tam není je nefunkční H-most.Napětí,které jsi naměřil na vstupu na tranzistorech mostu bude asi nesmysl musí tam být cca 300V.Pokud nemáš výstupní napětí neí co měřit a tudíž co nastavovat.
Bobo,určitě máš pravdu.Pouze poukazuji na první základní bod,což je napájení mostu cca320V=to jest zaklad aby fungoval-řízení je další věc.Není to nic jiného než datasheetové zapojení známého SG 3525.