problem s nacitanim CD na kazetaku z CD Panasonic RX ES-27

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dlhovlasy_brat

problem s nacitanim CD na kazetaku z CD Panasonic RX ES-27

#1 Příspěvek od Dlhovlasy_brat »

Zdravím,
zapol som tento kazeťák, prepol som na CD, stlačil som OPEN/CLOSE, mechaniku otvorilo, vložil som originálku CD-čko, opäť som stlačil tlačitko OPEN/CLOSE, mechanika sa zatvorila a po jednej sekunde mi na displeji
napísalo "NO DISC."

Prosím vás, poraďte, či je chybný laser alebo motorček čo poháňa CD a koľko by oprava stála.

Ešte len študujem na SŠ v elektrotechnickom odbore a nás tam neučia ako opravovať CD mechaniky lebo to nemáme v učebných osnovách :D :x

za odpovede dik
mirosne

#2 Příspěvek od mirosne »

Dlhovlasy_brat píše: Prosím vás, poraďte, či je chybný laser alebo motorček čo poháňa CD a koľko by oprava stála.

Najprv skús očistit optiku vatou namočenou v izopropanole.Ak to nezabere ,na 99% je laser v háji.(za predpokladu,že nie je zlomený flex k laseru)Koľko by stál nový sa dá zistiť,keď odpíšeš typ laseru priamo z neho.Motorčeky nezvyknú v týchto prehrávačoch veľmi odchádzať.
Pozdravujem Vás, Miro.
Wolf70

#3 Příspěvek od Wolf70 »

Dobrej den
Z vlastní zkušenosti vím že každej čistí hlavu (laser) :D :D ale na unašeč cd ani nemrkne přitom na CD musej bejt konstantní otáčky popřípadě trochu!! hnout trimrem u laseru :? :?
Wolf70

#4 Příspěvek od Wolf70 »

Dobrej den
Z vlastní zkušenosti vím že každej čistí hlavu (laser) :D :D ale na unašeč cd ani nemrkne přitom na CD musej bejt konstantní otáčky popřípadě trochu!! hnout trimrem u laseru :? :?
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“