Porucha meniča UNI1405 - pomoc

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SMITH

Porucha meniča UNI1405 - pomoc

#1 Příspěvek od SMITH »

Prosím o pomoc pri oprave meniča CONTROL TECHNIQUES UNI1405 - 4kW

viac na http://mujweb.cz/www/smithtech/Porucha.htm

Ďakujem
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

Meniče su bohužial tabu - schémy sú iba krabičky s vyvodmi. Ja beriem frekvenčné meniče z RMC , http://www.rmc.sk/test.php?table=admin_cat0&id=16 oni zabezpečujú aj servis dodávaných zariadení. Je ešte aj dalšia firma, ale tá je cenove vyššie. http://www.nes.sk/
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

Samozrejme nieje problém poslať menič do opravy /na slovensku EMERSON Nov. Mesto /. Lenže tento typ už neopravujú a ako nahrada sa dá použiť UNIDRIVE SP ,lenže nieje plne kompatibilný, tak že neostáva nič iné len prekopať parametre.
Preto som chcel tento menič dať trochu dohromady. 2 vypaĺené miesta by snaď išli opraviť.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
galjo

#4 Příspěvek od galjo »

Pokúšal som a opravovať 2kW a aj 4 kW ale čas strávený nad laborovaním nepriniesol žiadaný výsledok - po prepojení konektorov to zase odišlo o kusok dalej na doske a vysledok bol nulový. Doska zhorela na uhol, lebo plošak sa chytil horieť a znova demontáž a stop linke....(ohen na streche ) , konatel firmy zúril a potom dal príkaz na kúpu noveho meniča.
Návštěvník

- Menic -

#5 Příspěvek od Návštěvník »

No takto oprazeny konektor je skor koly tomu, ze nejaky chytrak to nedotiahol! Ale nenapisal si ako to vyzera vnutri, mam dojem ze bude trochu opeceny aj plosak, ale elektronika by mala byt v poriadku. Viac krat som sa s tym stretol. Niekde budes mat iba medeny spoj preruseny. Neboj sa toho a kukni mu pod suknu :wink:
galjo

Re: - Menic -

#6 Příspěvek od galjo »

Anonym píše:No takto oprazeny konektor je skor koly tomu, ze nejaky chytrak to nedotiahol! Ale nenapisal si ako to vyzera vnutri, mam dojem ze bude trochu opeceny aj plosak, ale elektronika by mala byt v poriadku. Viac krat som sa s tym stretol. Niekde budes mat iba medeny spoj preruseny. Neboj sa toho a kukni mu pod suknu :wink:
Neviem čo chceš na násuvnom konektore uťahovať... :lol: Chcel by som ta vidieť ako to budeš uťahovat.
ViPali

#7 Příspěvek od ViPali »

Ťažko radiť podľa fotografie. Je tam možný len postup nasledok - príčina: zhorelo - prečo zhorelo, bolo stále pripojené - prečo bolo stále pripojené, výkonový člen bol nabudený - prečo bol nabudený, na riadiacej elektrode bola jednotka - prečo... to ti asi netreba radiť.

Dôležitú vec povedal anonym, ak to opravuješ pre seba, tak to asi stojí za námahu, ale ak pre firmu (v ktorej pracuješ), tak počítaj s tým, že pri najbližšej poruche s fatálnymi následkami sa môžeš stať obeťou, ktorá bude niesť následky pre porušenie - však oni už nájdu čoho.
Ak pre firmu tak len nové!
SMITH

#8 Příspěvek od SMITH »

2 ViPali :Menič nemá žiadnú chybu. Skôr je chyba v celkovej filozofii použitia meniča. Je použitý na stroji, kde su rôzne režimy prace a jeden je taký kde ide cca 10Hz na I max /8,9A /. V takom to režime to ide niekedy aj 8 hod.

Dvôvod vypalenia svorkovnice nieje zlé utiahnutie ,ale pravdepodobne fakt 10hz a Imax . Nakoľko to už je 3 menič z tohoto stroja s rovnakou chybou.Myslím že vnutorné perko konektora sa uvolní vplivom frekvencie./ Vypaluje len vystupy na motor /.

Pravdepodobne máte pravdu, a upustím od daľších pokusov o opravu
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“