Akú pračku s hĺbkou do 40cm?
Moderátor: Moderátoři
Akú pračku s hĺbkou do 40cm?
uz to tak vyzera, ze terajsia Whirpool AWG 860 800 po 10 rokoch dosluhuje (pri vypustani vody nejak divne zacala hucat) a preto sa zacinam obzerat po nahrade. Pracka je umiestnena v malej kupelni, potrebujem aby mala max. hlbku 40-42cm. Ako pozeram rozne e-shopy, tak jeden model ma upne v pohode najednom eshope 40cm hlbku a na dalsom 45cm. Nikde sa neuvadza, kolko prietoru napr. potrebuje este pracka vzadu. Ak je potrebne pripojit aj nejaky ten aqua stop ventil, tak ma to posunie o dalsie cm dopredu.
chcel som preto poprosit niekoho co pracky pozna/servisuje aby mi odporucil nejaky konkretny typ. v recenziach som napr. nasiel, ze Bosch sice oznacuje hlbku pracky 44cm ale v reale je to menej (svetla vynimka)
rad by som sa tiez vyhol prackam od vyrobcov Candy, Indesit, Beko, Zanussi, Whirpool.
vopred vdaka.
Jestli si ale chceš u dělat radost novou pračkou.... Jen aby to spíš nebyla starost
Máme už X let (asi 12) Aristonku (jediná oprava právě výměna čerpadla - ještě v záruce), jinak nic. Podívej na tohle , ale nevím jak je na tom ta značka teď.
Pokud se týká rozměrů a nároků v zadní části. Nejlépe bude, když to omrkneš
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- tatramacek
Takže pračky Candy aspoň ja nedoporučujem, nemôžem povedať že sú zlé alebo poruchové to nie ale takéto veci ako hlučnosť pri praní by sa u dnešných práčok nemali vyskytovať, to u starej 20 ročnej práčky gorenje tam som nevedel či ta pračka ešte perie alebo už skončil prací program, tá šla tichúčko
- tatramacek
Mám v té své pračce motor FHP a na štítku je napsáno DC motor.. A v druhém modelu mám rovněž takový motor konstrukčně stejný - možná jen s jinými parametry a je napájen střídavým proudem a je hlučnější..
Foto motoru viz. příspěvěk.
Jinak Whirlpool začíná s přímým pohonem bubnu.. Jsem zvědav jaká bude odezva spolehlivosti pohonu.. Ale přes 1200 otáček se nepřekonali i když to v podstatě stačí.. Zde je video modelu Whirlpool AWE 9630 ZEN: http://www.youtube.com/watch?v=rOJ_s2vaZDo
- Přílohy
-
FHP.jpg- Motor pračky AEG.
- (88.14 KiB) Staženo 141 x
- tatramacek
tatramacek píše:To jsi koupil docela draho. to jsi kupoval samostatny motorek nebo komplet čerpadlo s filtrem ?
este to nemam doma, ale objednaval som diel oznaceny v scheme ako pozicia 430 0 a cislom 4812 360 18499 kde je uvedene ze je to vypustacie cerpadlo, tak pevne verim, ze je to komplet diel. neviem kde sa tietoveci kupuju, ale mam znameho, ktoremu len poviem kod, on mne cenu a ja s radostou kupujem.