android VS windows phone

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Maxell

android VS windows phone

#1 Příspěvek od Maxell »

Dobrý večer. Obracím se na zkušenější a zdatnější v tomto oboru. Dochází mi mobil a tak sem zabrousil na net a že si vyberu novej. Vytyčil jsem si hranici maximálně 8000. Jde mi hlavně o to, že mám dilema v pár otázkách. Nevím, zda se rozhodnout pro android nebo windows phone. Chtěl bych max do 4 palců displej a taky bych rád, aby mi baterka vydržela víc, jak dva dny, protože chodím na ryby a nemám tam možnost nabíjet. Našel jsem i nějaký HUAWEI, ale vůbec nevím a neznám tu značku. Poradí někdo, co vybrat. Díky za rady.
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
robo

#2 Příspěvek od robo »

U androidu to je s baterkou obecne spatne. Pokud hodlas byt treba dva dny bez nabijeni tak bych doporucoval vypnout data, stahnout jas a pouze telefonovat. Pak by to mohlo jit. Pripadne si dokoupit jednu baterku s nabijeckou a pred odjezdem ji nabit. Pak pouze prehodis baterku. A nebo koupit externi baterku, acupak. Ten si pred odjezdem nabijes. A pote tim budes nabijet onen telefon. Nevim presne jaky Huawei model mas na mysli.
Jak je to se spotrebou u WP netusim. Taky by me to zajimalo.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Na Windows Phone zabudni, je to nepouzitelne. Verzia 7 konci a verzia 8 este neexistuje. Aplikacie nebudu kompatibilne a upgrade telefonu na verziu 8 nie je mozny.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Sám mám ještě blbý mobil. Ale bratr kupoval nedávno mobil. Dost přečetl na internetu a jednoznačně volil android. Pak volil mobil a vyhrál to Sony Ericsson Xperia Ray . Sice než ho nastavil podle chuti chvíli to trvalo, ale neslyšel jsem na ten telefon jediné špatné slovo asi za 3 měsíce co ho má. A to bratr kritizuje co může. Normálně stáhne film a přehraje. Normálně otevírá pdf. Minule řešil síťový tisk - jestli už má nebo nemá nevím.

Edit: nabíjí jednou za 3-4 dny při běžném provozu. Při plném zatížení - filmy, hraní s fotkama atd. cca 1,5dne. Ale to prý si hraje hodně dlouho s mobilem.
Internet - metla lidstva
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jirka »

Pokud si chces s telefonem trochu hrát, tak android. WP 7.5 je mrtvý, jak píše rnbw, funkčnost pochybná (Skype, mass storage, ... )

Baterka u smartphonů vydrží tak den, když se foun používá. Ale vyjímky se najdou. Zeptej se na zkušenosti spíše na http://smartmania.cz/forum/
luccas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od luccas »

HTC radar. Výborný telefon jak po stránce konstukce tak po stránce SW. WP7.5 je výtečný systém. Kdo zkusí už nebude měnit a nebo taky jo :) . Pročti na internetu pro a proti. Já šel jasně do něj, Windows live, skydrive, exchange (mail kalendář,..) prostě všechno to hraje.

PS: Baterka při plném nasazení den a půl, při normálním užíváni tak dva dy a něco. Při "nepoužívání daleko více"
Maxell

#7 Příspěvek od Maxell »

dnes jsem se dostal k nokii lumia 720 myslim. Telefon dobrej, ale ten system me teda moc nenadchl. Kdyz to srovnam s androidem, tak jen podle prostredi menu a aplikaci na marketu a jejich vyuziti je jasne lepsi android. Takze volim android. Ted uz jen vybrat telefon.
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“