Aky dvojpolohovy vypinac s istenim doporucujete na cirkular?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Aky dvojpolohovy vypinac s istenim doporucujete na cirkular?
Tu je ten VS100 v povodnom vypinaci s poistkami.Pozor!Treba to vediet tam bezpecne dat.
- Přílohy
-
DSCN3169.jpg- (91.98 KiB) Staženo 301 x
- tiktak1953
Michal
- Přílohy
-
cirkularka.jpg- (222.12 KiB) Staženo 338 x
- kevin_mitnick
Michal
- tiktak1953
A kutilmile - nelituju tě
- kevin_mitnick
Zaky píše:Máš obavu, že se vytáhne oblouk? Proč by měl mít přepínací stykač problém? Časovou prodlevu mezi stykačem pro hvězdu a pro trojůhelník jsem ještě nikde neviděl (jde o 5,5 kW motor). Přepínací stykač bezpečně mechanicky blokuje možnost nechtěného sepnutí všech kontaktů, nejdřív rozepnou rozpínací, pak teprve sepnou spínací, nevidím problém a ten stykač v cirkuli takhle chodí OK.
Michal
Jo presne. Vetsina stykacu nema dost rychle prepnuti a navic je proti tobe napeti vytvorene po rozepnuti na indukcnost motoru. Pokud stykac neni dost robustni, vytahne oblouk a leti jisteni. Cim vetsi motor tym hure. Osobne uprednostnuju zapojeni se dvema stykaci a casovym rele pro prepinani hvezda-trojuhelnik (treba CRM 2T od Elka zapojene podle tohoto schematu: http://www.elkoep.cz/fileadmin/produkty/Elko/CRM-2T/CS/Katalogovy_list_CRM_2T.pdf )
EKKAR píše:Pokud jde v obou případech o 3f motory, tak jištění by mělo být u 5,5kW 16A pojistkami s T charakteristikou (označené "M" jako motorové nebo obrázek šnečí ulity = zpomalená). U vyššího výkonu 16A pojistky asi neudrží rozběhovou špičku, musely by se tedy použít 25A. V obou případech počítáno se spouštěním přepínačem hvězda-trojúhelník.
mám na cirkuli přepínač Y/D a jištění 10A ker. pojistky baz šneka (rychlé) elektromotor je MEZ 4kW.
jaktože se mi pojistky nepřepálí při startu?
chtěl jsem nabídnout novej přepínač Y/D k zabudování do krabice, ale vzupoměl jsem si že jsem ho sehnal na štípačku...
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
- tiktak1953
Aby ste verili ,dam aj obr.ze som to kupil.
- Přílohy
-
Snímek 123.jpg- (82.16 KiB) Staženo 293 x