Ionizator-neionizuje
Moderátor: Moderátoři
Ionizator-neionizuje
O něco lépe by snad mohl fungovat ionizátor kombinovaný s čističkou vzduchu... Ale taky se dost bojím špinění stěn... Koupi neplánuju. Cena nelidová a ohlasy rozporuplné. http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.he ... 6/recenze/
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ionizátor neionizuje, tak je buď někde zmiňovaný svod, nebo je nějaká závada na násobiči (stačí zkontrolovat všechny diody a kondíky).
- Artaban001
- Artaban001
Fino97 píše:Jo,to me taky napadlo,kolem toho "hrdla"nebo jak to mama nazvat(proste to cerne bakelitove s dirkami kolem te jehly,jsem udelal 3zavity tlustym(2mm) dratkem a to cele uzemnil o kolik..jako fungovalo to,ale bal jsem se aby se to tim nejak nepretizilo ci tak neco(+asi veci vyvin ozonu),tak sem to zrusil...mam to dat z5?
Přetížit se to nemůže už z principu - Jen tomu klesne napětí na jehle a možná se víc bude vyvíjet oxid dusíku, pokud to bude příliš blízko.
- weed_smoker
Projdi hlavně ty diody mezi těma kondíkama,jestli nejsou některý propálený.
BTW.Zkus ty 33n/1kV vyměnit za 100n/1kV,to by mohlo pomoct (nebo dej kondíků a diod víc). Místo jehly zkus našponovanej tenkej drát ukotvenej druhou stranou do uměliny.
Je to slepene, takze se do toho leze pomoci kladivka a mirneho nasili. Uvnitr je kaskadni nasobic z 18 svitku 33n, na vystupu je odpor 8x 3M3 v serii. Vyst. napeti odhaduju asi na 5,5kV. Jak tu nekdo psal o te doutnavce, jesi ma blikat nebo ne, tak to je blbost, ta je pripojena pres M39 rovnou na sit a s funkci obvodu nema nic spolecneho. Jako hrot tam byla zastrcena mala jehla s ouskem. Netusim, jesi to tak bylo original nebo to nekdo jehlou nahradil. Ostra mi prisla dost. Zadnou vadnou soucastku sem tam nenasel, ale srselo to velmi slabe, takze sup s tim zpatky do kose. Kdyz chci poradny ozon, tak si pustim teslak