Philips DTR220/12, lze přepnout do SECAMu?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

Philips DTR220/12, lze přepnout do SECAMu?

#1 Příspěvek od Lukas-Peca »

Má někdo tento sexbox a byl by ochotný se podívat, jestli jde výstup přepnout do SECAMu? Ve specifikacích je kdejaká volovina, ale barevná norma tam uvedená není. Dík.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lukas-Peca »

kondik: Po digitalizaci jsem TV přestal používat, ale kvůli akcím, jako je olympiáda, se to přece jen hodí, a tak si chci koupit seťák. A když už, tak chci se Secamem, aby to šlo pustit barevně i na starých BTV, které jinou normu nemají - zajímám se totiž o historické televize...
tygrik

#4 Příspěvek od tygrik »

To sem se pobavil,, Proc secam kdyz uz je pres 20 let po smrti a vysila se jen v palu :lol:
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Obávám se, že na to budeš potřebovat v nejjednodušším případě transkodér PAL -> SECAM, ale na tento směr konverze se snad nic monolitického nedělalo. Ty stroje, co sloužily celá léta na převod z PAL, v němž se zpracovával signál studiově, až na úplném konci pro modulaci vysílačů, byly docela slušné lokomotivy s nutností pravidelné kontroly a kalibrace.
On totiž barvový signál zakódovaný v SECAMu dovoluje jen velmi omezené možnosti studiového zpracování. Zbývalo jen v RGB nebo v PAL a pak transkódovat.
Protože se toto nepředpokládalo v televizních přijímačích (taky to byla kravina), doplňovaly se do dovezených TVP transkodéry převádějící SECAM do PAL nebo přímo dekodéry SECAM s elektronickým přepínačem, které dávaly signály R-Y a B-Y rovnou do maticových obvodů bez transkódování.

Asi bude jednodušší do těch starých televizí vrazit nějaký ten dvousystémový dekodér (ostatně Tesla s nimi původně počítala).
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Nebo si někde splašit historickou televizi z doby, kdy už PAL měly, třeba TESLU 416.

Vzhledem k tomu, že se jedná o příjem digitální televize, a když uvážím že na počítači si můžu přehrát (témeř) cokoliv, analogové cestě bych se ze široka vyhnul.
Na druhou stranu se to prakticky vyrovná stavbě vlastního DVB-T přijímače.

Taky mně to připomíná, že ve své sbírce, bohužel, nemám žádnou barevnou televizi, která by neuměla PAL, a taky žádnou, která by uměla pouze NTSC...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Lukas zjavne potrebuje zdroj signalu v norme SECAM na skusanie starych TV a nie pozerat nieco na PC.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tak tak... set-top-boxy se SECAMem se dřív běžně dělaly, ale dneska už ne, tak potřebuju něco ulovit na Aukru. Akorát se nedá vždycky snadno zjistit, jestli daný typ SECAM umí nebo ne. Teď je tam ten Philips, tak to potřebuju zjistit.
Habesan: historickou barevnou televizí myslím třeba lampovou Teslu Color. 416 už je moderna.
warp

#9 Příspěvek od warp »

Tady jsem našel nějaké odkazy a recenze http://www.lan-shop.cz/diskuse/set-top- ... lips/54500 - http://www.digilidi.cz/penal-na-digital ... ips-dtr220 - http://www.digizone.cz/clanky/philips-d ... ni/nazory/. A tady je návod http://www.ceske-navody.net/dvb_t_priji ... s_dtr22012 - kde jsem info o normách bohužel nenašel. Ten Philips ale nemá modulátor - zkusil bych vzledem ke starším TV bez AV vstupu zvolit něco s VF modulátorem a všemi normami (např. nějaké STRONGy), např SRT-5155 - mám v práci na zkoušení a má všechny 3 normy a UHF VF a externí 12V zdroj.
Opravil jsem odkazy (zas... čárky)
Naposledy upravil(a) warp dne 24 srp 2012, 17:01, celkem upraveno 2 x.
p32

#10 Příspěvek od p32 »

Jen mě tak napadá po ránu ( a nevím jestli je to blbost), nešlo by použít nějaký starší videomagneťák ?
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ale musel by mat nejake nahravky v SECAME.
fero7

#12 Příspěvek od fero7 »

Co sa este dnes vysiela cez DVB v Secame?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Habesan »

V NTSC se u nás také nevysílá, a přesto si můžeš výstup z DVB-T do NTSC přepnout.

Jak už sem se pokoušel napsat, číslicové zařízení si může dovolit transkódovat co chce a kam chce, pokud na to má výkon. Analogové transkodéry spoustu věcí nemohli, protože jejich "reálný čas" nebyl jeden snímek, nebo jeden GOP, ale jeden řádek, nebo méně.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#14 Příspěvek od p32 »

rnbw píše:Ale musel by mat nejake nahravky v SECAME.

To by nemusel být problém, Např. já mám ještě asi 50 kazet na Sony Betamax s tehdejšími docela dobrými filmy v SECAMu. A magneťak leží ve skříni, protože byl nahrazen novým Sony videomagneťákem, který leží pod DVD přehrávačem na kterém je Satelitní přijímač s přijmem přes motorek ze 14 satelitů, který je momentálně taky vypnut, protože přes optiku O2 mám 60 programů, které jsem pracně zmenšil na pouhých 39. :lol: A stejně na to někdy nemám celý týden čas koukat. :cry:
Ale ono stačí na tom videomagneťáku zapnout jen ten testovací obrázek pro kanálové ladění, ne ?
pepik9

#15 Příspěvek od pepik9 »

DTR201 má volbu: TV výstupní formát:
RGB / Video (CVBS) / S-Video (Y/C) .
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “