Philips DTR220/12, lze přepnout do SECAMu?
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Philips DTR220/12, lze přepnout do SECAMu?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
On totiž barvový signál zakódovaný v SECAMu dovoluje jen velmi omezené možnosti studiového zpracování. Zbývalo jen v RGB nebo v PAL a pak transkódovat.
Protože se toto nepředpokládalo v televizních přijímačích (taky to byla kravina), doplňovaly se do dovezených TVP transkodéry převádějící SECAM do PAL nebo přímo dekodéry SECAM s elektronickým přepínačem, které dávaly signály R-Y a B-Y rovnou do maticových obvodů bez transkódování.
Asi bude jednodušší do těch starých televizí vrazit nějaký ten dvousystémový dekodér (ostatně Tesla s nimi původně počítala).
Vzhledem k tomu, že se jedná o příjem digitální televize, a když uvážím že na počítači si můžu přehrát (témeř) cokoliv, analogové cestě bych se ze široka vyhnul.
Na druhou stranu se to prakticky vyrovná stavbě vlastního DVB-T přijímače.
Taky mně to připomíná, že ve své sbírce, bohužel, nemám žádnou barevnou televizi, která by neuměla PAL, a taky žádnou, která by uměla pouze NTSC...
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Habesan: historickou barevnou televizí myslím třeba lampovou Teslu Color. 416 už je moderna.
Opravil jsem odkazy (zas... čárky)
Jak už sem se pokoušel napsat, číslicové zařízení si může dovolit transkódovat co chce a kam chce, pokud na to má výkon. Analogové transkodéry spoustu věcí nemohli, protože jejich "reálný čas" nebyl jeden snímek, nebo jeden GOP, ale jeden řádek, nebo méně.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw píše:Ale musel by mat nejake nahravky v SECAME.
To by nemusel být problém, Např. já mám ještě asi 50 kazet na Sony Betamax s tehdejšími docela dobrými filmy v SECAMu. A magneťak leží ve skříni, protože byl nahrazen novým Sony videomagneťákem, který leží pod DVD přehrávačem na kterém je Satelitní přijímač s přijmem přes motorek ze 14 satelitů, který je momentálně taky vypnut, protože přes optiku O2 mám 60 programů, které jsem pracně zmenšil na pouhých 39.
Ale ono stačí na tom videomagneťáku zapnout jen ten testovací obrázek pro kanálové ladění, ne ?