Potravinářská vazelína? Čím namazat ETA-UKS
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Potravinářská vazelína? Čím namazat ETA-UKS
Mám doma spoustu druhů vazelíny ale všechno to je na průmyslové stroje. Jelikož ložiska nejsou nijak hermeticky uzavřená, může se vazelína dostat i do potravin tak z toho nemám dobrý pocit. Úplně na sucho bez maziva to taky nechci nechat, ložiska by se vydřela.
Může někdo poradit?
Díky
Martin
www.sigmaphon.cz
Důvod proč používat parafín je, že je sice nestravitelnej, ale v čistým stavu je zdravotně neškodnej a nikomu neublíží...
Sádlem bych starší ocelový věci nemazal, za pokojových teplot brzo žlukne a nejen že to smrdí jak rasův pytel, ale taky ty kyselý zbytky způsobí větší korozi než byla předtím. Mlýnky do kuchyně mažu panenským olivovým olejem - před použitím, v šupleti je mám nasucho - a když bych je chtěl na delší dobu ukládat, nakonzervuju je právě tím čistým parafínem.
A kutilmile - nelituju tě
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Sádlo mi taky nepřipadne super, kazí se dost rychle. Ale přivedlo mě to na jinou myšlenku - co tak klasický bílý jelení lůj na rty? Pokud vím tak ten se sice taky kazí, ale až za nějakých pár let. Teď v neděli těch otevřených lékáren v okolí moc nemám a máti chce dělat buchtu
Helios - to byl takový ten měkký parafín kterým se zalévaly např. cívky v kanálových voličích, selektivní obvody v rádiích apod? Pokud jo, zbylo ti ještě něco? Potřeboval bych něco takového na rychlou impregnaci traf.
www.sigmaphon.cz
A kutilmile - nelituju tě
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele: