Doladění DCF modulu od Conrada
Moderátor: Moderátoři
Doladění DCF modulu od Conrada
Neví někdo co s tím?
- monterjirka
Z jistého úhlu pohledu je cívka "velmi stabilní" součástka, ta zpravidla nemění parametry pokud se něco nezmění mechanicky (a viditelně), odpor nebo kondenzátor se může "změnit" např. pájením...
Skús okolo feritky namotať zo desať závitov drátu, koniec pripoj na niekoľko metrovú drátovú anténu. Mne sa pri tomto pokuse zobrazila sila signálu naplno, avšak dáta sa aj tak nechytili. Ešte by teoreticky mohol byť uhnutý kryštál, preventívne by nebolo zlé ho vymeniť. Tento blbnúci model DCF mám v projekčnom budíku z GM. Synchronizácia fungovala prvý rok, druhý občas vypadávala, potom už vôbec nešla. Súdruhovia z ryžovej zeme tu zrejme osadili dokonalé kurvítko...
taz
Přes osciloskop jsem nic neviděl, ale na vině bude osciloskop. Je to jen staré amatérské zobazovadlo a generátor mi na tomhle rozsahu ukazuje jen celé číslo, což na přesnosti nepřidá.
Zkoušel jsem i měřit na jednotlivých součástkách a tam nebylo nic, co by se měnilo při rozladění. Maximálně celý modul vypadl, protože přestala blikat kontrolní LED.
Skončím asi jako helios nebo provedu eutanazii jednoho z těch budíků co tu mám. Vyoperuji ten modul a zkusím ho použít.