Toshiba Satellite Pro- nenaběhne WXP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Toshiba Satellite Pro- nenaběhne WXP

#1 Příspěvek od Michal22 »

Ahoj, mám prosbu o pomoc- u tohoto NB (přesné označení na spodku NB je už bohužel setřené, takže neuvádím konkrétní model) došlo k tomu, že NB nabízel kvůli nějaké chybě po startu Nouzový režim. Zkusil jsem v něm NB spustit, během nabíhání WXP se najednou objevila modrá smrt, ale bohužel jen na zlomek vteřiny, takže jsem neviděl co je tam za hlášku. Stejně to dopadlo i při pokusu o nabootování standartním způsobem.
Prohlédl jsem Bios, zde se vše zdá být v pořádku.
Zkusil jsem Obnovit ze zálohy (poslední známá konfigurace), NB již asi hodinu chroustá na úvodním logu WXP a dál není schopen se pohnout. Z chladiče valí dost teplý vzduch.
Přeinstalace by možná pomohla, ale má to jeden háček- NB patří slečně, která je nevidomá, její maminka, která za námi došla, moc prosila, abychom s tím zkusili něco udělat, že tam je nainstalovaný nějaký mluvící program pro nevidomé, který dostaly odněkud z Finska a již by byl velký problém jej znovu sehnat.
Napadá někoho nějaký diagnostický nástroj, který by šel spustit z CD? Kamarád mi poradil MHDD, ale ten je jen pro disk.
Nebo obecně- jak dlouho může trvat obnovení se zálohy? Já tuhle funkci nepoužívám, tak nevím.
Díky všem za pomoc.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Tak prohlídni disk z noťasu v jiném PC, jestli tam ještě někde není instalačka toho mluvícího programu.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Asi tě přeinstalace nemine.Obnovení ze zálohy je tak max. na 10 minut.Jediná šance je asi vyndat HDD a připojit jinám k PC.Pak vytáhnout ten program jestli se to dá.
rimi

#4 Příspěvek od rimi »

zkusil bych Hirens
http://www.hiren.info/pages/bootcd
ISO se asi da najit i na uloz.to,
mj je tam i mini XP nebo ghost, takze se da zazalohovat nebo ulozit image disku a pak laborovat.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

tipuju na vadný HDD zkusit v jiném PC zazálohovat a nějakým diagnostickým programem jako HDD regenerátor opravit. Moc šancí nedávám.Hlavně nespouštět chkdsk !!!!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“