Strong 5006 antenna power overload

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Strong 5006 antenna power overload

#1 Příspěvek od robo »

Nechtene jsem na tomto settoboxu zapnul napajeni pro aktivni antenu. Bohuzel byl STB zapnut na klasickou antenu, bez zesilovace. V momente co se ukazal text o pretizeni vstupu, jsem anteni kontektor z STB odpojil. Settobox ale prestal reagovat. Nepomaha ani vynuti ze site na 3 hodky. Je mozne ho nejak zrestartovat, hodit tovarko. Z menu to nejde, tam se nedostanu. A venku nejaky resetovaci tlacitko taky neni. Nevite prosim nekdo radu, jak to ozivit. Napajeni pro akt. antenu stejne nepotrebuji. Kdyz by to slo ozivit bez teto funkce, klidne. Dekuji
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Výrobci podobných zařízení se všemožně snaží o to, aby jsi ho zničil co nejdříve a tohle se přímo nabízí.

"Hodit tovarko" asi nepomůže, ale můžeš ho hodit po výrobci.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Pravděpodobně tam bude nějaký aktivní prvek, který toto napájení spíná (bipolární tranzistor, FET). Tím žes pustil proud do vedení se to přes symetrizák vyzkratovalo a je možné, že tento prvek neustál zkrat, prorazil se a teď ti blokuje některou větev napájení, díky tomu box nenabíhá.
Otevřít, dívat se, měřit
robo

#4 Příspěvek od robo »

Napajeni zkratovane nebude, box "zapnout "jde. Jen po zapnuti vidim na telce hlasku o pretizenem antenim vstupu. Mozna by pomohlo odpojeni toho prvku, asi nejaky tranzistor, ktery dava info procesoru.
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Na "Táně" je několik jiných Strongů, možná by to bylo použitelné, ty obvody by mohly být stejné.
Něco je i na esi.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

On ten termín "přetížený" taky může znamenat, že se někde něco přerušilo, třeba tlumivka, ochranný odpor apod.
]
robo

#7 Příspěvek od robo »

Hlavni chip je CHEERTEK CT212T-LF. Ale diagram jsem nenasel .Z et jsem stahl dva strong. Jeden byl pouze manual, jsem to prehledl a druhy srt 4125 ale ten ma jiny chip.
Pri zapnuti se na moment ukaze uvodni menu s vyberem jazyka. A hned na to naskoci ta hlaska Antenna..... Takze to vypada na trvale bloknuti. Na antenim konektoru zadne napeti neni.

Edit: Jak je sipka tak tam Antena PWR. Jen nevim jak je to s cislovanim. Na chipu je pri pohledu na oznaceni integrace tecka vlevo dole. Ale v nakresu tecku nevidim. Jak je to s cislovanim pinu ? Prosel sem tranzistory okolo toho svabu a vstupni jednotky. jsou ok. obavam se se onen tranzistor se nachazi ve vstupni jednotce. to by znamenalo ji odpajet, protoze horno dekl je vlastne spodek tistaku . A k soucastkam se takhle nedostanu. O jinem reseni nevim.
Přílohy
CT212T.jpg
(193.9 KiB) Staženo 145 x
Naposledy upravil(a) robo dne 12 říj 2012, 23:19, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zkus na ten anténní konektor připojit z venku 5V. Za pokus nic nedáš, když to naskočí, tak to v menu vypni.

Podobná "legrace" jsou STB omylem přepnutý na HDMI, když není po ruce žádná TV s tímto vstupem.
]
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ale cez odpor, aby si nieco nespalil.
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

Vem slusmetr a zmer odpor mezi spickou a stinenim. Mozna se nekde neco proflaklo. Otazka je, podle ceho settobox pozna zkrat - jestli jen hlida pritomnost napeti,nebo podle proudu. Mozna odesel jen nejaky omezovaci odpor.
robo

#11 Příspěvek od robo »

odpor na vstupu je 14K.
robo

#12 Příspěvek od robo »

To ZdenekHQ::

Diky,diky. Sice jsem tomu moc neveril ale udelal jsem jak si mi poradil. Napichl jsem vstup pres laborak, nastavil minimalni mozny proud a zapnul stb. Ukazalo se mi menu, v nem jsem zrusil to napajeni. A stb vypnul. Odpojil 5V a zapnul. A voala hlaska o pretizeni zmizela. Ani nevis jakou si mi udelal radost. Jeste jednou dekuji.
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Generalsound »

Zdenek je starej praktik a má to v hlavě srovnaný. Tomu věřit můžeš :-)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “