Solární nabíječka, nefunguje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk16

Solární nabíječka, nefunguje

#1 Příspěvek od blesk16 »

Dobrý den, koupil jsem si solární nabíječku www.ebay.com/itm/Solar-Power-Charger-fo ... 2c56747ea8 (doufám že se to nebere jako reklama). A po připojení to nabije baterku o 2% více než bylo aktuálně a začne mobil vybíjet asi 1% každou minutu dokud baterii v mobilu nevymlátí. Nevíte jestli se to někde řešilo? Jinak přikládám fotky, k čemu slouží ta elektronika u baterie ? Protože to je 1čl. tak by tam být nemusela.. Prosím moc pomozte děkuji. (Baterku jsem samostatně nabil modelářskou nabíječkou) - jedná se o li-pol baterii.
Přílohy
LvhKr8uf2oTtcptUab9kUNplrM0kPzGmVGaCKGsae9fk8iLrsIbEw-yjtiX4L8KxNbvOPSM.jpg
(34.39 KiB) Staženo 92 x
Zz_prx15KwEYIBwoEkJkUNplrM1H1kN0pKe5zyKe24beyTeCsIbEw-yjtiX4L8KxNbvOPSM.jpg
(27.09 KiB) Staženo 90 x
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Neznám tvoji solar nabíječku ale ta elktronika u baterie je kvůli bezpečnosti. Měla by chránit článek před zkratem, přebitím, podvybitím ev. odpojit při vysoké teplotě. Pokud jsem správně pochopil tvoje slohové dílo, nabíječka vybije článek v telefonu? To i při řádném osvětlení solaru?
..to bude jen ňákej odpůrek
czatlantis

#3 Příspěvek od czatlantis »

No jak to říct...prostě šmejd...ne jako fungovat by to mělo, ale:

Musíš nejdřív nabít tu interní baterku a z ní se teprve může nabíjet mobil. Přímo ze soláru pokud by ses snažil to dobíjet, tak na "sepnutí nabíjení" si mobil vezme víc energie než ten panýlek vyrobí, takže ve výsledku se bude vybíjet.
Takže bych začal nabitím interní baterky ze zdroje a taky testem, jestli má alespoň nějakou kapacitu.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

A pocitaj s tym, ze v zime to budes cez solar nabijat dost dlho... Malo by sa to dat nabit cez ten maly USB port z PC, sietovej nabijacky alebo autonabijacky.

Inak ked tam vidim napis "SONY FUKUSHIMA", tak by som si dal zmerat uroven radiacie :D
blesk16

#5 Příspěvek od blesk16 »

Dobrý den, psal jsem že jsem tu baterii nabíjel zvlášť přes modelářskou nabíječku (700mAh) a byla tak z půlky nabitá takže má kolem tak 1200mAh

Ale teďka jsem to zkoušel na jiném mobilu (HTC) a nabilo ho to v poho, ale po nabití se jakoby ta nabíječka sekla a musel jsem odpojit baterii a zase ji připojit. Jinak se ani nerozsvítí dioda na nabíjení s panelu.
007
Moderátor

#6 Příspěvek od 007 »

Podobný šmejd jsem měl v ruce,to solární rádoby dobíjení jsem odpojil a zahodil a používá se to jako externí baterka nabíjená z USB.Když na solární panýlek dopadlo trošku světla.tak se rozsvítila dioda indikující nabíjení,problém je v tom,že ona led dioda je napájená z vestavěné baterie a odebírá asi 15 mA,bohužel svítí i v době,kdy panel dodáva 2mA,takže pokud nabíječka nebyla položená kolmo proti polednímu slunci v červenci,tak místo nabíjení vybíjí.
007
czatlantis

#7 Příspěvek od czatlantis »

Dost se divím, že v takovým šmejdu je baterka SONY. Ty stejný se dávaly do Nokie 6310 (což možná bude likvidace nějakých skladových zásob)
Jinak ano, pokud ten panel nemá metr x metr, tak toho moc nenabiješ.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

To, že je na baterce napsáno SONY ještě neznamená, že je SONY. Žlutý soudruzi ti na baterku napříšou co chceš.
..to bude jen ňákej odpůrek
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Asi stejnou nabíječku (soudě podle fotografií) jsem kuchal v práci. Zjistil jsem to samé, co píše 007. Vyhoď ji nebo ji používej na pokusy se solární energií, ale nepřipojuj na to mobil!
V Americe si taky se solárníma nabíječkama neskrkli, tak to vymysleli jinak: http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... obilu.html
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“