Sledování stavu signálu (SIMATIC, Rapsberry) Pomůžete?

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1xgi

Sledování stavu signálu (SIMATIC, Rapsberry) Pomůžete?

#1 Příspěvek od ok1xgi »

Zdravím všechny,
potřebuji nutně, ale pouze na několik dní, sledovat stav signálu. Potřebuji zaznamenávat v kolik H:M:S se signál změnil na H a stejně tak, kdy spadnul do L. Případně jen v kolikáte sekundě, pokud by se při startu spuštěl pouze nějaký timer. Potřebuji u aut. kotle na uhlí sledovat, kdy šnekuje. Z HW mám k dispozici Simatic S7-300 nebo Raspberry Pi. Jelikož "neumím" ani jedno zařízení a potřebuji to co nejdříve, obracím se na fórum. S7 by to mohla ukládat někam do datového bloku a já bych se každý den připojil Step7 a blok přečetl, ideálně vyexportoval do souboru a pak zpracoval třeba v Excelu. Nebo napsat soft do Raspberry a ukládat to přímo do texťáku na flash. Ještě tu mám MSP430 Launchpad od TI, to ale asi není moc v kurzu.
Uvítám každou radu, nebráním se ani dohodě či bártru 8-)

Díky
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Yarda1

#2 Příspěvek od Yarda1 »

Kdyby byl po ruce PC s max. W98, tak bych uměl napsat prográmek co by sledoval stav vstupů třeba na paralelním portu a do souboru zapisoval čas, kdy se stav vstupu změnil, U novějších OS jsem to nezkoušel, ale určitě by to taky šlo.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
frpr666

#3 Příspěvek od frpr666 »

Podle mě je cesta nejmenšího odporu ta S7-300.

1/ funkce: SFC 1 "READ_CLK" Reading the Time, vrací datum a čas PLC
2/ funkce: SFC 20 "BLKMOV" Copying Memory Area, kopíruje data z bodu A do bodu B
3/ nadefinuju si proměnnou data blok db např. 10 krát datový typ DATE_AND_TIME
4/ nadefinuju si proměnnou ukazatel, po zapsání do "buňky" db zvětším ukazatel tak, aby ukazoval na další "buňku" (+ošetření přetečení)
5/ pokud to je jen jednorázová záležitost, připojím se pomocí PG adaptéru a vyčtu hodnoty db.
ok1xgi

#4 Příspěvek od ok1xgi »

DIKY ZA REAKCI
To YARDA1: Kdybych měl písidlo s LPTéčkem tak to sfouknu v Turbo Pascalu pod DOSem :lol: ale neni.....

To frpr666: Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu!
Posílám ještě SZ

Díky všem. :wink:
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“