Vypary z Chemoprenu a elyty
Moderátor: Moderátoři
Vypary z Chemoprenu a elyty
Dnes som ho vytiahol a bol uplne mrtvy. Po rozobrati som nasiel dva elyty Rubycon nafuknute - 220uF/25V a 10uF/50V. Tieto dva elyty mali (nahodou?) z vyroby spodok opatlany bielou zalievaciou hmotou.
Mam podozrenie, ze vypary z Chemoprenu vnikli do elytov a sposobili tam nejaku chemicku reakciu - je to mozne?
rnbw píše:Nedavno (nie je to ani mesiac!)Mam podozrenie, ze vypary z Chemoprenu vnikli do elytov a sposobili tam nejaku chemicku reakciu - je to mozne?
Pochybuji, dělal jsem to několikrát a nikdy se nic takového nestalo. Fakt je ten, mnou použité elyty měly dole klasicky černou gumu.
Spíš bych věřil tomu, že to v tom uzavřeném pouzdře nevydrželi teplotně.
Ta zalévací hmota musí být odolná. Pokud by ale přece jenom došlo k prosáknutí lepidla přes špunt, tak by ten elyt ufoukl spodem a nenafoukl by se.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- frantajetel11
Alebo som odlozil nejaku neopravitelnu zakladnu dosku z PC, elyty boli nejake smejdy, tak som ich nevyberal. A po pol roku som hladal medzi vrakmi nejake suciastky a pozeram, ze elyty su nafuknute.
Ale je pravda, ze sa mi to parkrat stalo aj pri pouzitych kvalitnych elytoch. Oberam ich z vrakov a odkladam. Par som ich nasiel nafuknutych. Mozno aj toto bol ten pripad.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Endurance : After the rated voltage has been applied at 105°C for 1000 hours. The capacitors shall
meet the following requirements.
(a) Capacitance Change : Within 20% of Initial Value
(b) Dissipation Factor : 200% or Less of Initial Specified Value
(c) Leakage Current : Initial Specified Value or Less
Shelf Life : After leaving capacitors under no load at 105°C for 500 hours, the capacitors shall meet
the same requirements as Endurance.
Pochopil som to tak, ze ked niesu kondenzatory pod zatazou, maju zivotnost o polovicu kratsiu ako pri zatazi. Snad sa mylim, opravte ma prosim...