Liebherr Premium, kombinovaná chladnička málo mrazí
Moderátor: Moderátoři
Liebherr Premium, kombinovaná chladnička málo mrazí
Termostat je nastavený na 2,5. Chladnička chladí normálně, v mrazničce je jen asi -3 stupně.
Kompresor jede jen občas.
Nejdříve jsem odstranil nábytkovou skříň, ve které byla chladnička umístněná. Nepomohlo to. Na podlaze za chladničkou tam byla polotuhá lepkavá hmota, vyfotil jsem to místo odkud to odkapávalo.
Opraváře jsem zatím nevolal.
Máte nějaké tipy čím by to mohlo být? Děkuji.
- Přílohy
-
chladnicka_3.jpg- (30.38 KiB) Staženo 117 x
-
chladnicka_2.jpg- (77.24 KiB) Staženo 124 x
-
chladnicka_1.jpg- (142.52 KiB) Staženo 139 x
------------------
Jestliže ten humus na podlaze je tentýž, jako v té světlé misce nasazené nahoře na kompresoru, tak je to tak, že hadička z které to kape na zem, patří do této misky. Tuto misku je třeba od onoho ve vodě rozpustného humusu občas očistit (a občas se ucpe i hadička sama). Aby ji bylo možné sundat z kompresoru, může být závisle od typu ledničky nutné před tím vyndat tu hadičku. Asi to už někdo udělal a hadičku tam nevrátil zpět. To je jen menší část problému a nejspíš ani nesouvisí s hlavním problémem. Ale lepší než nic. Ještě bych zkontroloval, jestli není kompresor nebo jiná část ledničky umaštěná a nejspíš i výrazně zaprášená. To by ukazovalo na částečnou ztrátu chladiva. S cladivem podle polohy netěsnosti půjde i olej a ten samo zustane. To jsem měl já. Bohužel už byl i přidřený kompresor. Když byl studený, rozběhl se, po ohřátí se zastavoval. Asi interním čidlem nadproudu. Takže doplnění chladiva nezabralo. Museli vyměnit i kompresor a znovu chladivo.