TESLA S70TS, chassis E5, korekce podušky

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
charlie

TESLA S70TS, chassis E5, korekce podušky

#1 Příspěvek od charlie »

Zdravím všechny,
chtěl bych se podělit o zkušenosti z opravy korekce „podušky“ u tv TESLA S70TS (je postavený na chassis gorenje E5). Korekce e/w je na samostatném modulu SE 57010.
Příčinou poruchy byl studeňák na kondenzátoru C753, vypálil kolem vývodu díru v cuprextitu. Dále to odnesl IC751 TDA4950 a tlumivka L751. Bohužel indukčnost tlumivky se nedala s určitostí nikde na netu z dostupné dokumentace zjistit, vše je skenováno z nekvalitních předloh. Takže zkusit převinout...
Tlumivka má 520 závitů smaltovaným drátem průměr 0,2mm na původní kostřičce s jádrem. Naměřená indukčnost po převinutí (můstek MIC4070D) je 6mH, což odpovídá při troše fantazie nečitelnému údaji 6m3(??? ) ve schematu. S takto převinutou tlumivkou běží tv bez problémů.
romario

#2 Příspěvek od romario »

Ahoj,jojo přesně jak píšeš studeňák na kondíku a už se to peče.Také už jsem řešil asi 2 Tesly s touto závadou.Naštěstí počet závitů není kritický,protože jsem také počítal závity a při ručním navíjení se mi to tam všechno nevešlo a korekce fungovala bez viditelných deformací :-)
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás!
Zkusím se přilepit na tohle vlákno ať zbytečně nejedeme další.
Prosím o radu. Mám na stole telku našeho kapelníka - Tesla S70TS šásko E5. Napřed to vypadalo jako chyba ve zdroji ale po výměně C655 začel zdroj pracovat. Napájení RKS 150V přesně když je ve st-by. Jak se telka zapne tak napětí vyskočí na 155V a nic. VN nenaběhne. Na co se prosím dál zaměřit?
Na D681 je správně 150V.
Na D682 pouhých 9V. Tedy celá 12V větev bez správného napětí.
Na D683 zase správně 8V.
Děkuji!

http://elektrotanya.com/universum_chass ... nload.html
Přílohy
Výstřižek 1.PNG
(98.38 KiB) Staženo 280 x
Výstřižek.PNG
(112.42 KiB) Staženo 246 x
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaca »

Tak nakonec C685 ve zkratu. Hajzl! :D