Projektor Infocus lp70 - vga signál

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdencek3

Projektor Infocus lp70 - vga signál

#1 Příspěvek od Zdencek3 »

Zdravím vás bastlíři, obracím se na vás s prosbou o pomoc. Do výše zmíněného projektoru se mi nadaří dostat signál vga. Projektor má poněkud nestandardní konektor typu M1-DA, což je vlastně větší DVI s více pinama, které má v sobě ještě zakomponové USB rozhraní. Originální kabel k němu nemám a je velmi těžko sehnatelný. Tak jsem zkoušel vykuchat klasickou redukci vga-dvi, zbavil jsem ji oplechování a použil jenom plast s pinama, který jsem zasunul do projektoru. Ale pc mi projektor nedetekovalo, a když jsem to zkoušel oblbnout připojením monitoru a následným přehozením za projektor, tak na obraze z projektoru problikávalo "out of range" ale rozlišení i kmitočet jsem měl nastaven správně. Tak jsem si studoval zapojení toho M1 konektoru a našel jsem, že analogové piny jsou na něm údajně zapojené trochu jinak než na klasickém dvi konektoru. Konkrétně signál blue je prohozen za H-sync. I to jsem zkoušel prohodit ale bez výsledku. Normální DVI signál i S-video nebo kompozit to pobere. Ale chci projektor používat na notebooku a ten má jenom vga. Uměl by někdo poradit? Ten originální kabel mohu mít za 800,- ale nechce se mi dávat tolik peněz, abych pak zjistil, že to stejně nefunguje. Díky za případné náměty.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ako presne to mas zapojene?
Tu je popis: http://pinouts.ru/Video/pndad_pinout.shtml
Zapojene by malo byt toto:
Pin 5: HSYNC
Pin 6: VSYNC
Pin 26: SDA
Pin 27: SCL
Pin C1: R
Pin C2: G
Pin C4: B
Naposledy upravil(a) rnbw dne 17 led 2013, 19:26, celkem upraveno 1 x.
Zdencek3

#3 Příspěvek od Zdencek3 »

No já myslel že vga se týká pouze C1-C5, nevím, kde z vga kabelu vezmu např. +5V a V-snyc. Jestli se nepletu, tak je tam pouze H-sync na pinu 13..
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Samozrejme, ze tam VSYNC je. Tych 5V tam radsej nepripajaj, moze to byt aj vystup z projektora (uz som to zmazal).
Zdencek3

#5 Příspěvek od Zdencek3 »

Mám tu normální vga kabel, jde tam R,G,B H-sync, a monitor ID, pin 14, což má být v-sync není zapojen. Co znamená SDA a SCL to se přiznám že nevím. Každopádně klasická vga-dvi redukce má zapojené pouze C1-C5 a ostatní piny zapojené nejsou, alespoň ne u té, co mám na stole. Že by tedy to m1-da muselo být zapojené takto, aby to fungovalo..? :upset:
Zdencek3

#6 Příspěvek od Zdencek3 »

...tak jsem se zřejmě zadrbal na tom, když nevěděl, že se dělají i takové vga-švindl káble, které nejsou zapojeny kompletně. Našel jsem teď návod, jak vyrobit funkční zapojení zde http://bestelectronics01.blogspot.cz/2012/07/adding-extra-vga-connector-to-dell.html , takže se s tím pokusím nějak poprat.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Neviem, odkial mas ten kabel, ale ak tam nemas pin 14, tak ho mozes rovno vyhodit.
VGA: http://pinouts.ru/Video/VGA15_pinout.shtml

Zapoj aj tie SDA a SCL, aby ti fungovala detekcia projektora.
Zdencek3

#8 Příspěvek od Zdencek3 »

Ten kabel byl od lcd monitoru, proto asi neměl zapojené všechno.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“