Tesla B4 rozměry řemínků
Moderátor: Moderátoři
- Philip_Fry
Tesla B4 rozměry řemínků
Magnetofónová rada B4:
Remeň privíjacej spojky (2PA22206): 92 x 2,8 x 2,4 x 2,4 - klinový
Remeň motorový (2PA22207): 60 x 7 x 1 - plochý
Rozmer plochého som pre kontrolu zmeral na najrovnejšom, ktorý som našiel - sedí to. Klinový som hľadať nestihol - a ani si nie som istý, či ešte nový mám - takže rozmer udávam zatiaľ len na základe "administratívych poznatkov".
Nový plochý remeň má dosť silný ťah. I keď ložiská tento ťah unesú, niekedy sa negatívne prejavil na unavení uloženia samotného motora. Ten sa potom mierne naklonil dopredu a vznikla tebou popisovaná komplikácia - skĺznutie remeňa z remenice - zvyčajne pri zábere, predovšetkým zvolením funkcie "prevíjanie späť". Riešil som to vypodložením podložkou pod "silentblok" motora a teda jeho spätným náklonom dozadu. Po použití správnej hrúbky podložky (myslím že som používal z demontov trocha tenšie, ale inak bežné, 3-ky?) je remeň vedený v strede remenice, prípadne mierne pod ním a prevod chodí následne bez problémov.
- Philip_Fry
Údaj o veľkosti remienku, hlavne motorového, by som ale nepovažoval za konečný. Zloženie zmesi, určujúce jeho tuhosť, zostalo predpokladám pochované s fabrikou, ktorá ju vyrábala - a pri výbere toho správneho, by sa malo práve na rozdiel tuhostí prihliadnuť. V prípade potreby by možno pomohlo original remeň natiahnuť silomerom a nameraný údaj doložiť pribudnutou dĺžkou. Pri absencii silomeru prípadne využiť matičku zem a údaj predĺženia doplniť hmotnosťou zaveseného závažia..