XAVi 8122f-B

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

XAVi 8122f-B

#1 Příspěvek od Celeron »

Da se tenhle 7 roku starej ADSL modem, co kdysi daval mozna jeste Telecom za kacku, kdyz zacinala ADSL u nas, jako switch, kterej ve stavajici domaci siti "rozhodi" jeden privod na 3 dalsi pocitadala? Musi se v tom neco delat s nepouzitou ADSL? To by byl celkem problem, IP adresa je nekde nevim kde...
Zkusil jsem to podratovat, vyskocila hlaska "sitovy kabel byl pripojen ... 100Mb" , Lan ledky zbesile blikaji ale na net se pres to nepripojim, i kdyz diagnostika hlasi, ze je vse v poradku 8O Divny je, ze taky blikaji DSL LINK a DSL TX/RX i kdyz do DSL konektoru nic zapojenyho nemam. Zkusil jsem reset XAVi a nic. Vadnej, je neco potreba nastavit ci delam neco blbe?
Diky
Jirka

Edit: Ted se mi to na chvili rozhejbalo ale po asi 3 minutach tzase umrelo. Kdyz switch obejdu, je vse ok...
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Dostaneš se do administrace?
Adresa: http://10.0.0.138
Už. jméno: admin
Heslo: admin
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
s_ebastian

#3 Příspěvek od s_ebastian »

Vypnout DHCP,není to jen switch ale router.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Dik obema, zitra vyzkousim.
Jirka
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem se po čase vrátil k tomuhle problému z Routeru udělat Switch. Do administrace jsem se dostal, ale nevím jak na to vypnuti DHCP. Nějak se nadaří, ledky na zapojených kabelech do Lan1 a Lan2 blikaji, xDSL link ne. Ale přes Switch nic neproleze. Slíznul jsem pár obrazovek z administrace, nenapadá Vás někoho, co je blbě nastavený?
http://celeron.rajce.idnes.cz/xavi
Díky
Jirka
workhard
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od workhard »

Při použití jako switch se nic nenastavuje. Napícháš to do LAN portů a musí to valit. Jestli ne, tak to asi nejde :nevim:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Koukám, že z toho leze docela pěkná pakárna. Možná bude lepší si koupit za 2 stovky pětiportovej switch a tohle zahodit....
Jirka
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Lidi poraďte prosím!
Potřebuju router 4x LAN 10/100 a 1x WLAN. Prostě "kabelovou roztrojku" + navíc WiFinu na připojení noťase v domě a na terase za železobeton zdí. Dá se na to použít něco dvouanténovýho a jednu anténu vytáhnout ven na terasu asi 1m koaxem? Netušíte někdo, co se bude dít při takovýmhle zapojení antén? Vyhovělo by třeba tohle? http://access-pointy.heureka.cz/tp-link-tl-wr841nd/specifikace/

Díky
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“