Arduino Mega
Moderátor: Moderátoři
Arduino Mega
neviem kam mam tuto temu spravne zaradit. Ak som ju zaradil zle, poprosim, admina nech ju zaradi spavne. Dakujem.
Mam takyto problem. Mam dosku Arduino Deumilanove a Arduino Mega a win7 x64. Ked pripojim k PC Arduino Mega, pc si ju najde a v Device managery jej priradi port COM9, potom otvorim vyvojove prostredie Arduino IDE, napisem program, vyberiem vyvojovu dosku a serial port (COM9), program nahram do dosky, ale ked odpojim dosku od pc a neskor ju opat pripojim a chcem nahrat program do dosky tak Arduino IDE vypise, ze serial port COM9 je pouzivany a uz mi nedovoli opat si vybrat port COM9. V Device managery mi vypisuje, ze tento port je priradeny pre Arduino Mega. Ked pripojim k pc Arduino Deumilanove tak mi hned ponukne serial port (COM6) a mozem nahrat program do neho. Ked ho odpojim a opat pripojim, tak hned s nim mozem komunikovat a vobec nevypisuje, ze serial port (COM6) je obsadeny. Ked restartnem pc a opat pripojim Arduino Mega k pc tak mi ponukne port COM9, ale ked dosku odpojim a neskor pripojim tak uz opat nemozem s nou komunikovat (port COM9 je pouzivany).
Da sa tento problem nejako vyriesit?
Dakujem za pomoc.
Pokud ovšem program normálně ukončíš, odpojíš zařízení a po opětovném startu a připojení zůstane COM9 obsazený, je tam něco špatně.
Jinak abys nemusel restartovat- ve Správci zařízení si najdeš položku Porty (COM a LPT), otevřeš, vybereš fyzický COM Port (většinou COM1), v Nastavení portu dáš Upřesnit..., tam zadáš místo COM1 ten obsazený COM9. Zařve ti to že port je používaný, potvrdíš a tím se ti COM9 uvolní. Potom tam jen vrať ten původní COM.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...