1/ Tesla B44 - nahrávání - linkový výstup ze zesilovače do konektoru pro gramo je stále moc silný, pouze na začátku dráhy to jakžtakž jde, považuji to za chybu. Piny v DIN5 mám správně 3 a 5
2/ Tesla Pluto - stále rychlost 4 zrychluje po cca 15min provozu jak u "rec" tak u "play". Po radách zde na foru jsem prověřil utažení objímky a fixaci GC, čistotu trimru pro čtyřku a přepínač rychlostí - stav přetrvává. Jinak GC510K ani A188K k případné výměně jsem nikde nesehnal. Rychlost 9 je OK. Navíc při zastavování tlačítkem stop ze všech funkcí se ozve hrozný zvuk(doběhu motorku?)
3/ Uran Transistor - při přehrávání je mezi skladbami " v tichu
4/ Tesla B42 - červená(3-2) stopa má méně výšek a i menší hlasitost. Kontrolována kolmost hlav, opásání a přepínač stop. Přítlačná kladka dána nová. Stav přetrvává - asi už zbývá jen výměna ANP935? Ta je ještě sehnatelná.
5/ Tesla B73 - pravý indikátor se sotva dostává za -20 k -10, levý je mezi -5 a 0. Nastavení P6 nebo P206 to neřeší. Zkontrolován přepínač stop. Nahrávka tímto strojem na stejné vyjetí L+P potenciometrů "rec" kdy levý indikátor je na -5 a pravý tak u -20 je pak na magnetofonu, který běžně užívám (CM 130) relativně rovná. Svítí diody -2 oba kanály, takže B 73 nahrává dobře, jen kecá ten pravý budík.
6/ Unitra M531S - při jeho provozu jiným zaviněním vylétl jistič. Po nahození jističe již magnetofon nehraje. Sluchátkový výstup, ani výstupy na zesilovač a na repro nejdou. Pojistky OK, uvnitř nic očouzeného. Motorek se normálně točí. Mohou tímto odejít oba konce i výstupy na DIN konektorech?
7/ Novinka - B115 po roční odmlce nehraje levý kanál, před tím normálně hrál. Výstup přes zesilovač je OK, monitor též a sluchátka také hrají obě.
Sice jej moc nepoužívám přímo na repro, je možné že si v odmlce odejde to MDA?
Rád bych dal do původního stavu alespoň tu Unitru, B42 a B115 na příležitostná použití.
Na závěr omluva odborníkům, třeba se budou někomu některé mé dotazy zdát pitomé, ale týkají se všechny elektriky, kde jsem na tenkém ledě.