sháním manuál myčka favorit active AA sensorlogic

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
doktor365

sháním manuál myčka favorit active AA sensorlogic

#1 Příspěvek od doktor365 »

Zdravím,sháním servisní manuál na tuto myčku,
děkuji
cikan

#2 Příspěvek od cikan »

Hola, předně bych nějakou dobu podržel tlač. "65 stupňů", tím zrušíš naposled navolený program (psal jsi, že to bylo 65 st.) - při zapnuté myčce.
Potom bych si zjistil, jaký typ základní desky je použit - většinou Electrolux EDW ... Na NETu na stránkách "elektrotanya.com" zadej do okna search
"EDW" a pokud tam nebude přesný typ, co máš stáhni si jich víc - něco se bude snad hodit. Ty manuály jsou téměř kompletní, jen chybí detailní schéma zákl. desky. Ale je tam popis fce, fotky ....
Já jsem se nadávno hrabal ve favoritu triathlon, desku mám EDW 110
a hodil se SM pro EDW 1100, jen u tacho-senzoru jsem naměřil dvojnásobnou hodnotu odporu, než měla být - myčka funguje.
Pokud máš jiné provedení, snad poradí někdo jiný.
Naposledy upravil(a) cikan dne 23 úno 2013, 13:33, celkem upraveno 1 x.
doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

cikan děkuji! O tom zrušení jsem se dočetl i v návodu tak jsem program úspěšně zrušil a myčku pustil dvakrát bez nádobí,program proběhl akorát to nesušilo,zítra vyzkouším plnou.Na stránkách elektrotanya jsem hledal,ale zadával jsem AEG favorit a nic to nenašlo,pod názvem EDW už ano.Mě šlo hlavně o to jak ji rozebrat abych něco neulomil.U kamaráda jsem rozdělával dvě takové stejné které byly o rok starší a ta demontáž byla jednoduší.Jak ta myčka vůbec suší?Jinak ještě jednou děkuji a zítra dám vědět zda jde normálně.
cikan

#4 Příspěvek od cikan »

k demontáži:
pod dveřmi je plastový kryt, který sundáš tahem doleva (jsou tam 2 západky). Pod tímto plast. krytem je krycí plech, ten drží 2 vruty. Dál už je to zřejmé. Pokud budeš demontovat i bočnice, je dobré si poznamenat,
kde je který vrut nebo šroub (nejsou stejné). Základní deska je pod nerezovým vnitřním plechem dveří. Tak je to u Triathlonu.
El. zapojení pro různé typy EDW mi připadají hodně podobná - konektory
ozn. A až G (G volný). Odlišnosti jsou hlavně v provedení konektoru C (7 nebo 13 pinů). U Triathlonu je např. topení zapojené mezi A1 a C7 (u EDW 1100 je to mezi A2 a C7).
Moje myčka sušení nemá, ale asi 15 min před ukončením programu (např. 65 st) nic nadělá - suší se tím podle mne nádobí (myčka je teplá). Asi existují modely s fcí sušení (ventilátor + topení), to by mělo být v SM.
doktor365

#5 Příspěvek od doktor365 »

Tak myčka omyla,tak je snad v pořádku.Já chtěl sundat bočnice abych se dostal k čerpadlu co odčerpává vodu,vzadu ty šrouby to je jasné,ale vpředu tam jsou nějaké plastové špunty a ty jsem nechtěl ulámat.Nevím proč se zasekla na programu a nikam nepokračovala.Při sušení taky nic nedělá jen svítí kontrolka že suší,no hlavně aby fungovala.Díky.
analytic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od analytic »

Pánové, poraďte prosím. Myčka AEG 60670 funguje normálně až na závěrečné sušení při hlavním programu. Prověřil jsem snad všechno fyzické, na nic nepřišel. ( v minulosti bylo akorát upečené relé, které jsem před rokem měnil). Na závěr hlavního programu myčka nesuší (tedy neohřeje vodu cca 20 minut před koncem programu) s důsledkem studeného konce. Během praní normálně hřeje. V elektronice jsem propájel spoje, měřil kondíky, odpory, zda by něco nebylo. Vše se zatím jeví OK. Tlakové spínače OK. Kde hledat ?????

Ještě doplním, Podle tohoto vlákna nalezen manuál EDW1510 (dříve jsem jej neměl):

1) Čtení paměti závad Id0, IF0

2)spušten diagnostický cyklus, pak čtena chyba iB0
(Problémy s měřičem zákalu (Calibration Time-out)-program pokračuje, jako v případě, že je detekováno "Silné znečištění". Senzor zakalení vadný v elektroinstalaci vadný snímač; circuit deska vadná.)

--Tady asi problém se sušením není--

Ale u bodu 1) Id0 - topný prvek je vypnut ==> Pokud porucha přetrvává,mycí čerpadlo
pracuje při maximální rychlosti a ERR kód je uložen v paměťi (cyklus pokračuje)
Vinutí motoru přerušen / zkratován; motor, zaseknuté (cizí tělesa); Zapojení na mytí motoru vadný; motorový kondenzátor vadný; Tachymetric generátor přerušen / zkratován; obvod board vadný.

Dejme tomu, že jde o tachymetrický generátor (spekulace). Pánové, prosím,
JAK DÁL POSTUPOVAT ???

Nepomohl by HW reset ? Ale jak jej provést ?

HELP !
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“