Domácí kino Sony HCD-EA20, nejde zvuk

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

Domácí kino Sony HCD-EA20, nejde zvuk

#1 Příspěvek od 555 »

prosím neznáte někdo toto domácí kino blíže?já výrobky SONY nemám moc rád...

nejde zvuk...ani z repro ani ze sluchátek.........což si myslím že nebude vadným NF KS zesilovače....když nejde ani ze sluchátek...

zde je schéma......

http://elektrotanya.com/sony_hcd-ea20.pdf/download.html

dal bych ho někomu jinému do servisu..,ale bohužel u něj už nefunguje ani DVD (vadný laser)tak ho využíváme jen jako zesilovač zvuku...

bylo tam plno studentů na desce se zesilovačem.....pár vyschlý elitů....ale po výměně propájení bohužel se nic nezlepšilo.

jinak napětí ze zdroje je v normách....
jak píšu,zvuk z repro ani nevrčí,nesyčí ani nic podobného:-)to samé i ze sluchátek

PS: jinak displej a všecky funkce fungují:-)
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Mně připadáš jak před lety , neschopen stanovit si postup opravy . Jsou tam MUTE , STBY obvody a reléové odpínače . Co z toho jsi zkontroloval ? str.31,32 Až potom obvody úpravy signálu , to už musí vrčet konce .
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

555 píše:nejde zvuk...ani z repro ani ze sluchátek.........což si myslím že nebude vadným NF KS zesilovače....když nejde ani ze sluchátek...

úvaha úplně k prdu !
když jsou FR+FL výstupy i sluchátka ze stejného výstupu konců . . .
555 píše:jinak napětí ze zdroje je v normách....
jak píšu,zvuk z repro ani nevrčí,nesyčí ani nic podobného:-)to samé i ze sluchátek

a napětí na IC401 . . . je?
a co vývod STBY ???
555 píše:bylo tam plno studentů na desce se zesilovačem.....pár vyschlý elitů....ale po výměně propájení bohužel se nic nezlepšilo.

a kolik dalších závad sis tam vyrobil ???

. . . jako zamlada :roll:
50x a stále poprvé . . .
555

#4 Příspěvek od 555 »

dnes jak přijedu domů tak snad budu mít čas se do toho pustit..včera v noci když jsem toto vlákno zakládal jsem opravdu nic neměřil atd..pořádně..jelikož jsem měl všeho už plné zuby po celém dni.

zakládal jsem toto vlákno jen proto,kdyby třeba náhodou ho měl také a stálo mu to stejné..
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

To jako máš zato , že opraváři vlastní všechny výrobky co opravují ? :roll: :roll:
555

#6 Příspěvek od 555 »

omlouvám se teda všem,že jsem založil toto vlákno aniž jsem cokoliv měřil atd..můžete ho smazat,hodit do koše,jak uznáte za vhodné...
Thales
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Thales »

Už si to změřil?
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Místo omlouvání začni sám makat a nechtěj , aby jiní makali za tebe . Když to naměříš a nebudeš vědět co dál , dej vědět .
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Habesan »

Opravář je také jenom člověk, a může tu věc prostě a jednoduše vlastnit, přestože třeba nikdy opravu nepotřebovala.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
555

#10 Příspěvek od 555 »

k tomuto DVD se vracím znovu až ted..nechal jsem ho až bude více času..
projdu vše...vypadá to ovšem na něco v obvodech mute...jelikož nejde zvuk ani ze scartu na TV
Eleman

#11 Příspěvek od Eleman »

U domácího kina je téměř běžné, že nemá audio výstup na SCARTu.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
555

#12 Příspěvek od 555 »

předtím právě když to šlo,tak šel zvuk i z TV (propojeno přes scart) a i z repro.. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“