VISUAL ANALYSER

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
heldybeldy

VISUAL ANALYSER

#1 Příspěvek od heldybeldy »

Ciste nahodou som natrafil na zaujimavy soft pre vyuzitie zvukovej kartyPC.
http://www.sillanumsoft.org

Takze nf osciloskop,voltmeter, nf generator, spektralny analyzator, pri pouziti jednoducheho impedancneho prisposobenia aj merac RLC, alebo obecne Z. atd...
Chlapik to poskytuje ako free, prispevok dobrovolny.

strojovy preklad z talianciny:

Osciloskop (dual channel, xy, Time Division, spúšť);
Spektrum Analyzer s amplitúdou a fázou displeja (lineárne, log, linky, bar, oktávy pásmo analýza 1/3, 1/6, 1/9, 1/12, 1/24);
Wave-form generátor "užívateľských funkcií", trojuholníkový, štvorcový, sínusové (všetky s NO aliasing a plynulý prechod), biela / ružový šum, pulz generácie, generácie DC ;
Merač kmitočtu (v časovej a frekvenčnej doméne) a pult, v časovej oblasti pomocou v reálnom čase nulou algoritmu;
Voltmeter s DC , Pravda RMS, mezivrcholové a znamená zobrazenie Plus rozlíšenie kalkul;
Filtrovanie (low pass, hi pass, pásmové priepusty, kapela odmietnuť, zárez, "dióda", DC odstránenie);
Memo okná (dáta log) pre analýzu a ukladanie časových radov, spektrum a fázy s "spúšťanie" udalostí, THD a impedancia záznam dát s spline interpolácie, možnosť ukladania grafiky vo formáte rôznych (tee, txt, WMF ...) ) a zobraziť je s vnútorným prehliadači ;
Screenshot zo spektra a rozsah okne;
TRUE softvér digitálny analógový prevod (pre kompletnú rekonštrukciu signálu pomocou Nyquist teorém);
Frekvenčný kompenzácia: možnosť vytvárať / editovať vlastné frekvenčné odozvu a pridajte ho do spektra spektrálneho analyzátora vypočítaný; pridaný štandardnej váhovej krivky A, B, C súbežne s vlastnou frekvenčnú odozvu;
Podpora 8/16/24 bit zvukovú kartu pomocou volania API;
Interné 80 bitové IEEE s plávajúcou desatinnou čiarkou premenné pre minimálnu chybu zaokrúhlenia;
Neobmedzená frekvencia vzorkovania (závisí od schopnosti zvukovej karty / akvizície zariadenia);
Cepstrum analýzy;
Cross korelácie;
Rozšírené THD merania, s automatickou zametať, kompenzácia, dát protokolu;
ZRLC-meter s Vector rozsahu, automatické rozmietanie v čase a frekvencii pre automatické meranie;
Kalibrácia mechanizmus (môžete kalibrovať VA váhy priamo v VOLT alebo dB alebo percenta plného rozsahu);
Sada hodnôt vypočítaných v reálnom čase (medzi špičkami, šiltom, činiteľ výkyvu Form Factor, True RMS, znamenalo, frekvencia s nulou algoritmu).
Súbor Wave nahrávanie a prehrávanie
Interný vstup

Vlastné FIR filtre
Sebestačnosť = sloboda...
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Já mám zase tento: http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en
Ale nepoužívám ho. Jen jsem ho chtěl vyzkoušet, protože se používal na fakultě.
heldybeldy

.

#3 Příspěvek od heldybeldy »

tiez zaujimave.
Naposledy upravil(a) heldybeldy dne 14 bře 2013, 16:17, celkem upraveno 1 x.
heldybeldy

#4 Příspěvek od heldybeldy »

Tiez zaujimave. Na tom VA vsak ma zaujala hlavne moznost pomocou jednoducheho pripravku premeriavat aj pasivne suciastky(impedanciu), prenosovu a fazovu charakteristiku stvorpolov. Napr. vie zmerat ESR ci ine...
Bernard

#5 Příspěvek od Bernard »

Návod na ten jednoduchý měřicí přípravek najdete na Žirafovinách.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kulikus »

VA mne zaujalo už před časem, schéma toho přípravku pro měření impedancí je zde. Funguje i jako generátor průběhů. Je v tom USB modul, nějaký CODEC. Pravděpodobně by šel nahradit USB zvukovkou.
Nemá k tomu někdo motiv DSP? Na Zirafe je jednodušší verze, pouze vstup.
Bernard

#7 Příspěvek od Bernard »

Dodnes jsem o tom VA nevěděl, ale hned jsem to zkusil s USB zvukovkou a tím jednoduchým přípravkem, a zdá se, že to měří. Budu to ještě zkoumat.
heldybeldy

#8 Příspěvek od heldybeldy »

PO zaregistrovani sa da vstupit do fora, a tam je dokumentacie viac...
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kulikus »

:( A link pls?
heldybeldy

#10 Příspěvek od heldybeldy »

link je ten isty http://www.sillanumsoft.org/ tam najdes odkaz na FORUM(modry) a dalej uvidis...
vestik

#11 Příspěvek od vestik »

Ahoj, prosím o radu.
Ani jedna verze (zkusil jsem dvě) VA mě nefunguje.
V nastavení jeou u funkcí zatržítka a u fce. osciloskopu a spektr anal. jsou zašedlé, nelze zatrhnout.
Signál tam jde, takže vstupy mám navolené dobře, když spustím kalibraci, tak tam vstupní signál proleze.
Děkuju předem za radu.
:?

ten jednoduchej scope (christian) funguje, stačí mě... ale štve mi když něco fungovat má a nefunguje. :evil:
Bernard

#12 Příspěvek od Bernard »

Ve standardním režimu mají osciloskop a analyzátor svá okna pro průběhy zobrazena vždy. Když ale přepneš na volný režim tlačítkem "Switch to Floating Windows", zmizí všechna okna a teď jsou aktivní i ta původně šedá políčka.

Vedle tlačítka HELP je roleta pro vstup signálu, vyber si mikrofon a pískej. Snad uvidíš průběh v čase i spektrum.
Odpovědět

Zpět na „Software“