Ultrazvukové plašiče-který na psa...?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MirekJ

Ultrazvukové plašiče-který na psa...?

#1 Příspěvek od MirekJ »

V obytném domě neustále obtěžuje svým štěkotem větší hlídací pes nájemníky. Není platná domluva, návštěvy PČR a MP jsou u dotyčných celkem pravidelné... Nechávají čokla skoro denně o samotě, někdy i přes noc o víkendech. Dá se něčím takový pes umravnit, aby ho to přešlo? Co ty různé ultrazvukové plašiče za pár set Kč... Na pár hodin to pustit před dveřmi toho bytu(čokl je většinou na chodbě na druhé straně dveří). Myslíte, že by šel takto "vycvičit", aby dal pokoj?
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Prý je dobrý tomu psovi pustit nahlas v bytě rádio, nebo TV, prý ho to nějak zabaví. Co s ním udělá plašič, nutno vyzkoušet. Ale kdybych byl čokl, tak nějaký plašič by mě akorát rozezlil a naštval, určitě ne utišil...
divous

#3 Příspěvek od divous »

Tohle téma tu již několikrát bylo. Např:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=50587&highlight=pla%9Ai%E8
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=23954&highlight=pla%9Ai%E8

Vždy ve výsledku, že účinnost takových zařízení na psy je diskutabilní.
Někteří přispívatelé navrhovali i drastičtější řešení (nebudu rozebírtat).
V nedávné době jsem se doslechl o obojku,
který při hlasitém štěkání vytváří elektrické šoky.
Samotné šoky nejsou nijak nebezpečně( jen asi o trochu silnější statická elektřina), ale psovi to příjemné není.
Pes se brzy naučí, kdy dostane "štípanou".
Takže stačí se s majiteli psa domluvit na tomto obojku...
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

Mám podobný problém se svojí fenkou. Dokáže hodiny sedět u plotu a štěkat na nic (prostě ženská). Teď v zimě je to v pohodě, otravuje pouze nás, ale v létě by se některý dobrý spoluobčan mohl rozhodnout, že mi ji půjde otrávit.
Přemýšlel jsem, že vymyslím zapojení které bude generovat zvuk podobný tomuto ovšem v celkové délce několik stovek ms.
Další problém je v tom, že jí nechci bránit ve štěkání, pokud se opravdu bude kolem baráku někdo potulovat, takže spouštění bude ruční.
Myslím, že za nějaký čas bych ji to mohl odnaučit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pokud je to vlastní pes, dá se koupit "obojek proti štěkání". Lepší kopanec než jed na krysy. Ale je to docela drahý.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#6 Příspěvek od p32 »

No a nebylo by lepší ji přikoupit kamarádku ve stejné rase ?
milous2

#7 Příspěvek od milous2 »

Chtěl bych se podělit o poznatek. Vzpoměl sem si na příspěvek od Honza_dy kde uvedl příklad akustického signálu. Sedím u PC za mnou leží (spí) pes něm.ovčák,stáří-necelé 4.roky, zdravej ,kolem plotu nenechá nikoho bez povšimnutí. Nechal jsem přehrát to audio a pozoroval jeho reakci. Malonko spozorněl,ale v tu ránu pokračoval v lenošení :lol: Možná po probdělé noci,párkrát dnes někoho upozoňoval,že to má nastarost :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“