Žargón - elektromechanický
Moderátor: Moderátoři
Žargón - elektromechanický
Je to správně? Či jak tu definici uvelebit?
A co je protipólem, opakem tohoto principu? Četl jsem větu :nevyužívají (generátory) žádná elektromechanický princip, pouze vhodné zapojení elektronických obovů".
Jakým pojmem to vyjádřit?
a) Súbor výrazových prostriedkov (teda reč) hovorovej reči určitej spoločenskej alebo profesionálnej vrstvy ľudí (šľachta, malomeštiaci, isté povolania), ktorý sa od celonárodného jazyka odlišuje najmä slovníkom.
b) Spôsob silne príznakového (nespisovného) vyjadrovania (teda reči) istej skupiny, najčastejšie za účelom diferencovať sa (ako spoločenská vrstva) a/alebo nadradiť sa voči ostatným skupinám.
No nie som moc z toho múdry.(chcem sa zdokonaliť aj v CZ slangových slovách-
jezevec píše:Fredy00, mám takový dojem, že si z nás tady děláš pr..l.
Pokud ne, tak je to snad ještě horší.
Jsem téhož názoru, už jsem se o tom zmínil v jiném z jeho mnoha vláken.
Ze začátku jsem se snažil pomoci, ale postupem času jsem začal nabývat pocitu marnosti. Andrea to tak nějak vystihla s tím házením perel.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jistě, není na škodu si pamatovat vzorečky, ale, jestli je nedokážeš ve správné chvíli správně použít a dostadit do nich správné hodnoty, nedopočítáš se. Teprve, když pochopíš, co se v obvodu děje a jak se chovají různé součástky v obvodu stejnosměrného i střídavého proudu, zjistíš, že řadu zapomenutých vzorečků si dokážeš odvodit za pochodu.
I když termín elektromechanické (co?) může znamenat v podstatě cokoli, kde přímo souvisí nějaký mechanický pohyb s elektrickým proudem, například elektromechanický měnič mění elektrickou energii na mechanickou (motor, elektromagnet, reproduktor a podobně) či naopak (dynamo, alternátor, mikrofon, pasivní indukční snímač a podobně)
Ano, i ručkové měřidlo je vlastně elektromechanický měnič.
Zkus přijít na další elektromechanické něco...
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... ir=1&auth=
http://77.75.72.60/forum.fcgi?akce=foru ... ir=1&auth=
A kutilmile - nelituju tě