Ako nahradiť msvcrt.dll v WXP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
procesor

Ako nahradiť msvcrt.dll v WXP

#1 Příspěvek od procesor »

Nemôžem na notebook Acer-Aspire-3000 s WXP nainštalovať Avira 2013.
Prešiel som web, stiahol nejaký novší msvcrt.dll, len ho neviem v záložke (windows\system32|) zameniť za ten čo zrejme nefunguje úplne podľa predstáv aviraLoadera. Popisy ako to urobiť manuálne akosi nefungujú.

CD, ktoré mám k systému asi dokážu iba nahrať WXP nanovo.
CD1 sa vyhráža, že najprv vyčistí hdd :cry: (a to nechcem).

Nie je problém ten súbor pod iným OS vymeniť, ale ho treba ho aj "zaregistrovať", a to akosi neviem. Systém bez toho súboru-korektne vloženého je nefunkčný.

Poradí mi niekto ako to spraviť? Viem s registrami robiť aj "remote", len neviem čo-kde vložiť/prepísať.
Přílohy
Avira_svcrt_dll.jpg
msvctr.dll
(17.76 KiB) Staženo 128 x
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

http://ppk.chip.cz/cs/poradna/problemy- ... t-dll.html
http://www.pcforum.cz/viewtopic.php?f=17&t=5885

v WXP je tato knihovna na více místech, protože některé programy používají svoji, ale se stejným názvem.
Přílohy
msvcrt-dll.png
(15.13 KiB) Staženo 117 x
procesor

#3 Příspěvek od procesor »

Tú chybu vyhadzuje iba pri spustení "avira_free_antivirus.exe".
Vyskúšal som kadečo a nakoniec som tie chyby odklikol a Avira sa nainštaloval ...zatiaľ bez problémov funguje.

To vidím, že tých MSVCRT.DLL je v okrem systému aj v niektorých aplikáciách a teraz už aj kade-tade som to rozťahal :D(...musím to vyčistiť, aby som na to nezabudo).
Podľa mňa tá inštalácia nemá nárok používať nejakú inú msvcrt.dll ako z windovs\system32.

Idem ešte spustiť jeden staručký čistiaci soft, ktorý neohuruje tisíckami chýb v systéme (bol kedysi free :D ), lebo pri snorení po webe som si ponaťahoval a pospúšťal zopár zaručene "najlepších a najchytrejších" balíčkov na opravu systému, ktoré aj po odinštalovaní zanechajú po sebe poriadny bordel.

Takže-tak. Pól dňa je fuč, problém ostal, dá sa stým žiť.
Ď.
SDZ

#4 Příspěvek od SDZ »

Ono to funguje tak,že pokud to není v aplikaci stanovený jinak,tak to nejdřív hledá tu knihovnu v adresáři aplikace,až potom v system32.Další věcí je,jestli je ta knihovna potřeba registrovat.Podle popisu hlášky je načítána dynamicky,tak pro tenhle případ registrovaná bejt nemusí.Napadá mě,jestli na PC nebyla nainstalovaná starší verze programu a při přeinstalaci se nepřepsaly všechny soubory.Zkusil bych odinstalovat ,zkontrolovat,jestli se vše smazalo,pokud ne,tak smazat ručně a znovu nainstalovat program.Pokud nějaká aplikace využívá tu knihovnu staticky,tak smazat nepůjde,v případě dynamickýho využívání ji snmazat lze i za běhu programu v okamžiku kdy ji zrovna nevyužívá.
Jako další bych zkusil nakopírovat tu novou dll do adresáře aplikace,která hlásí chybu.Pokud ani to nepomůže,tak zkusit v nouzovým režimu přepsat tu v system32 -hlavně si vše nejprve zazálohovat!!!
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Pokud chceš nějakou knihovnu přehrávat jinou za předpokladu, že ukazovátka v ní jsou fakt na stejném místě, tak si napřed zjisti vyhledávací službou, kde všude je a tam všude ji asi budeš muset nahradit tou novější.
Já mám tu MSVCRT.DLL v PC s XP zrovna na 10 místech.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“