Philips 22AC955/62, jak zapojit reproduktory

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
oldboy

Philips 22AC955/62, jak zapojit reproduktory

#1 Příspěvek od oldboy »

Ahoj, prohledal jsem zde mnoho témat, ale můj problém jsem nenašel.
Chtěl bych pomoci se zapojením tohoto veterána do už také skoro autoveterána. Na mém autě je už klasické zapojení na dva ISO konektory, tohle rádio má ale výstup na reproduktory sedmipinový (přikládám obrázek-konektor D). Tak bych se chtěl zeptat jak zapojit reproduktory, tedy jak jejich mínus. A také mi není jasné napájení, mínus jde na skříň, ale kam do šedého konektoru (taky dávám obrázek) zapojit stálé plus a plus po klíčku?
Přikládám odkaz ke stažení manuálu se schématy:
http://uloz.to/xuDBA8cE/22ac9555-sm-philips-en-pdf

Budu rád za odpověď
Přílohy
Radio.jpg
(260.17 KiB) Staženo 169 x
Pravděpodobné zapojení-konektor D.jpg
(210.7 KiB) Staženo 227 x
TAKJAN

#2 Příspěvek od TAKJAN »

Moc pěkná věc, poctivá. Ale nerozumím dotazu. Na obrázku jsou přece všechny piny označeny? V konektoru D jsou výstupy line OUT, čili pro zesilovač..
oldboy

#3 Příspěvek od oldboy »

Ahoj, opravdu bude hrát tohle rádio jen přes zesilovač, bylo v např. v Renault 25 nebo Espace a půjde spátky do Espace, to se tam dával ještě zesilovač, hledal jsem ho v dílech a nenašel ...
oldboy

#4 Příspěvek od oldboy »

Tak v autě žádný zesilovač opravdu není. Napadlo mě, že rádio nepoužívá můstkové zapojení koncového zesilovače, ale zapojení jednoduché, proti společnému bodu. Může to tak být? Provedl jsem zkoušku na stole, vzal jsem 2 reproduktory, jejich minus jsem spojil a dal na pin 3(signal gnd) a plusy dal na pin 4 až 7. Jediné, co nechodilo koretkně, bylo balancování, to přičítám tomu, že jsem neměl zapojené všechny 4 výstupy, je to možné?
A ještě bych se chtěl zeptat na to napájení, na stole jsem zapojil jen červený vstup a pro provoz to stačilo. Ale ve vypnutém stavu je odběr 140-150mA, to se mi zdá moc. Byl bych vděčen, kdyby se někdo podíval do těch schémat, abych věděl co je stálé + a + po zapalování.
Omlouvám se, pokud jsem něco pomotal, jsem laik.
Mirda

#5 Příspěvek od Mirda »

Zapojoval jsi to špatně. Zesilovače tam jsou 4 můstkové TDA1515. Zapojení konektoru má na stránce 20 vlevo hned nahoře. Ten hnědej patří ješte k těm repoduktorovým.
oldboy

#6 Příspěvek od oldboy »

Děkuju moc , ty schémata jsem procházel a nevšiml jsem si. :D
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“