LCD TV 22" Sencor SLT2211DVBT, vypíná podsvětlení
Moderátor: Moderátoři
LCD TV 22" Sencor SLT2211DVBT, vypíná podsvětlení
dostal jsem LCD TV se závadou, že se cca po 15 vteřinách vypne podsvětlění..
Jedná se pravděpodobně o chassis GRUNDIG T2, nebo ELK.
Na zdrojové desce jsem vyměnil elyty a propájel možné studené spoje - bez výsledku.
Žádná součástka se nepřehřívá i po výpadku a opětovném zapnutí TV je doba do zhasnutí totožná.
Zkusil jsem zapojit CCFL trubice z 19" panelu a ty mi shodí ochrana klasicky během vteřiny - takže nedokážu eliminovat chybu v panelu.
Ale pokud by spadla ochrana, došlo by k opětovnému rozsvícení trubic?? Když po zhasnutí přepínám programy, obraz nenaskočí, ale pokud odpojím anténu, tak podsvětlení opět naskočí, aby mi oznámilo "není signál" a po chvíli opět podsvětlení vypadne...
Navíc v případě zhasnutí podsvětlení píská primár zdroje.. Nevím jesli je to vlastnost, či závada..
Prosím o radu.. není problém koupit jak panel, či kteroukoliv z desek, ale zatím nedokážu určit v čem je zakopaný pes..
Zdrojová deska je GRUNDIG XST194-1 a signálová BEKO XZT190R-3
Díky Karel
Nejdříve jsem použil výbojku z 19" - invertor si s ní nerozuměl a hned vypnul.. To samé mi dělal s výbojkou z 21" (snažil jsem se nalézt co nejdelší výbojku). Nakonec jsem kuchnul výbojku ze 17" LCD a s ní jsem došel k závěru, že je vadná jedna z horních u té 22"
V ostatních vláknech se hovoří o špatných kontaktech u těchto výbojek, dotaz zní, dají se kontakty opravit, nebo je třeba jí celou vyměnit..??
U těch výbojek ze starších ne-wide panelů si nedokážu pořádně představit, jak bych se k spoji dostal, takže jde o to jak je to řešené u té 22"
Díky
Karel