usměrnění napětí +-100mV
Moderátor: Moderátoři
usměrnění napětí +-100mV
prosím Vás potřeboval bych poradit s usměrněním signálu, který má amplitudu kolem +-100mV frekvenční pásmo signálu se pohybuje od 20Hz do 500Hz
předem díky za rady
A kutilmile - nelituju tě
a jaké by bylo nejvýhodnější použít diody?
dík
jako operační zesilovače bych použil op333 mám je jako vzorky a napájel je nesymetricky +-2.5V
jestli jsem to správně pochopil tak první OZ funguje jako dvoucestný usměrňovač a druhý jako sumátor, a na sumátoru by se mohlo dát změnit zesílení ne?
Popis je tu: http://www.diodes.com/_files/products_a ... x/an55.pdf
Operák je "srovná do latě" právě díky svojí základní vlastnosti, kterou je snaha dosáhnout na vstupech pokud možno stejnýho napětí - v klidu bez napětí na vstupu do diody pouští právě tolik proudu, aby na ní vytvořil odpovídající úbytek, "díky" kterýmu bude mít na invertujícím i neinvertujícím vstupu shodný napětí proti zemi (± offset, samozřejmě) - a pak každej mV na vstupu pro signál znamená stejně velkej projev na výstupu bez ohledu na prahový napětí diody...
A když se za usměrňovač zapojí další operák se ziskem, bude celý zapojení i odpovídajícím způsobem zešilovat, takže na výstupu se dá získat posunutá "stupnice" atd - všecko je v tom "Punčochářovi", stačí si to najít...
Dík za Váš názor.
tím pádem by mělo stačit signál zesílit na vhodnou úroveň ne?
díky
ještě jeden dotaz jelikož se jedná o lékařské zařízení tak musí být obvod galvanicky oddělen (signál chci zobrazovat na pc), tak mám použitý izolační zesilovač AMC1200 signál mi převede, ale posune střední hodnotu z 0 na 2,5V a tak bych byl velmi rád kdyby jste mi doporučili jak signál snížit zase na střední hodnotu kolem 0
děkuji
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/amc1200.pdf
je sice pravda že do pc bych ten signál mohl načítat se střední 2,5 ale myslím že by bylo lepší nějak odečíst 2,5V a tím bych se dostal na 0 střední hodnotu