Videorekordér Panasonic NV-FS1 - nap. zdroj (slabý displej)

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Videorekordér Panasonic NV-FS1 - nap. zdroj (slabý displej)

#1 Příspěvek od durkovic »

Zdravím

podarilo sa mi zohnať tento http://nationalmaclord.web.fc2.com/nvfs1.html parádny videorekordér za symbolickú sumu.

je v ňom nefunkčný napájací zdroj, predošlý majiteľ vravel že mnoho krát sa video nechcelo zapnúť prípadne pri činnosti sa úplne vyplo. po obhliadke zdroja som našiel dosť vážnych studených spojov ktoré som opravil. video už bolo v oprave sú vymenené skoro všetky elyty okrem sieťového na primári zdroja. je smutné že ten kto to opravoval tam nacpal aj taký shit ako je capxon.... :roll: studené spoje boli aj na samotnom STR11006 na primári zdroja. po premeraní toho STR11006 na skrat som zistil čistý skrat medzi 4 a 5 pinom STRka. zrejme sa poškodil prúdovými špičkami pri haprovaní tých studených spojov ktorých tam bolo požehnane. Zameral som sa aj na kontrolu kritických súčiastok ako diódy D32 D2 ochranný rezistor 2.2Ω/0,5W všetko v poriadku

na sekundárnej strane za trafíčkom, nieje vôbec žiadne napätie, ani na koncovom STK5339.

takže musím zakúpiť nové STRko. pozeral som Avelmak no tam už nieje skladom. máte niekto tip kde by ho mohli ešte držať ?

mám tu jedno STRD1816 z zdroja od videa NV-J30 alebo niečo podobné. ale STRD1816 a STR11006 asi niesu kompatibilné ????

ďakujem za info. kde zohnať ešte to STR prípadne čím ho nahradiť.
Naposledy upravil(a) durkovic dne 10 kvě 2013, 10:46, celkem upraveno 1 x.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

ASWO ho má skladem pod kódem 153011, tedy objednat v Avelmaku...
KUBO

#3 Příspěvek od KUBO »

To STR11006 objednaj v Avelmaku. Nemajú ho skladom, ale je tam poznámka: Dostupnosť: na objednávku, 2-3 dni
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

dík chlapi, tak teda kontaktujem avelmak a spýtam sa ich na dostupnosť, snaď ho dodajú :) , ešte skočím do shopu v meste, tiež vedeli pár krát zohnať takéto menej žiadané sučiastky... uvidim. dúfam že koncové STKčko bude OK. je tam osadené STK5339.

a hlavne vymením tie shity elyty capxon :D pomeral som ich na ESR, je to hrôza :evil: jak môže niekto v servise napchať do prístroja ktorý je ako zákazka používané elyty najnižšej kvality.... :roll:
Naposledy upravil(a) durkovic dne 28 dub 2013, 23:07, celkem upraveno 2 x.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

V servise dali, co mali. U nas byva dost problem zohnat kvalitne elyty. A niektore hodnoty a rozmery nie su vobec.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

ano na druhej strane každý zákoš chce všetko mať hlavne rýchlo lacno a "relatívne kvalitne" opravené takže sa volí kompromis ale keď už použivať už raz osadené elyty tak aspoň overiť to ESR a kapacitu.... a hlavne už keď je to na stole tak prekontorlovať do očí bijúce studené spoje
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

No strojů kde by bylo více "funkčních" studeňáků najednou , to už myslím dva , jsem měl pomálu . No a opravovat stroj , který již jako nový haproval při jeho celkovém zestárnutí se dá jen pro zábavu . Nechme stranou jeho následné používání vzhledem k investici . Doufám , že to nechceš po namontování strka jen tak zapnout do sítě .
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ak nenasiel okolo ziadnu inu vadnu suciastku, tak zapojit pre istotu cez ziarovku a podla mna sa to rozbehne.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od durkovic »

podarilo sa mi zistiť že u nás v meste v shope majú ešte jeden kus STR11006, takže to beží kúpiť.
Samozrejme že zdroj ktorý je nefunkčný a jeho prípadná funkčnosť po výmene vadnej šúčiastky je relatívna, takéto veci zapájam stále cez žiarovku ako to už spomenul rnbw...pre istotu. :wink:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od durkovic »

zdar chlapi,

tak jeden vintage stroj je zachránený :) po výmene STRka a tých CAPXONov som pripojil zdroj cez žiarovku na sieť, žiarovka nesvietila, zdroj pracoval, sekundárna strana trafíčka mala všetky potrebné napätia taktiež aj na koncovom STK5339 bolo všetko OK. Po pripojení videa k zdroju video normálne nabehlo a je plne funkčné.

JEDINE - na displeji nieje skoro vôbec nič vidieť. nikde som čítal v niektorom servisnom bulletíne že to má na svedomí nízka emisia displeja proste je už zrejme vysvietený a slabý. možno by stálo ešte za to odsledovať cestu žhavenia displeja či tam niekde niesu "zavesené" diody. viac krát sa mi stalo že po ich výmene sa jas displeja dosť zlepšil. aj u panasonicu NV-J30EE.

v podstate na displeji za denného svetla nič nevidím a už vôbec nie ked zavriem predný výklopný panel. :cry:
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

Některý dispaye měly střídavé žhavení přes kapacitu 100uF, zkontroluj. A pak mám taky zkušenosti, že displaye, který byly dlouho bez provozu mají snad nějak otrávenou katodu a špatně emitují. To se může po krátkém provozu zlepšit.
..to bude jen ňákej odpůrek
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od durkovic »

to mi-ro. áno máš pravdu s najväčšou pravdepodobnosťou je to žhavené striedavinou priamo zo zdroja bližšie som to ešte neskúmal, obzrel som piny idúce z displeja na dosku na prednom panely, žhavenie je privádzané posledným a prvým pinom displeja, tak ked bude čas odsledujem cesto a popozerám čo tam všetko je. ano predošlý majiteľ už video mal dlhšie odstavené pretože nemal na to nervy že to stále vypína, raz to už v oprave bolo na výmenu elytov a toho STRka. takže displej teraz svieti znova po pár rokoch, beží mi to tu celý deň (Hi-Fi Vaya con dios 8-) ) tak mierne sa to zlepšilo ale žiadna sláva.

inak, k zničeniu toho už raz meneného STRka prispelo asi viacej faktorov, jednak plno brutálnych studeňákov, opravár ked to menil zotrel všetkú teplo-vodivú pastu čo tam má byť, namiesto dvoch plátkov teplo-vodivej podložky (taká sivá) tam bola len jedna takže medzi šásko zdroja a STRkom bola nejaká ta medzera.... a hlavne tá integrácia súčiastok, tie zdroje dosť topia, samotné video je nacpaté DPS rôznych systémov... (rok 87) takže cirkulácia vzduchu dosť obmedzená.

ale hlavne že funguje a neskončilo to na ZD
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od durkovic »

to maria1019:

chyby opravné, ale myslím že každý tomu rozumel, slovom "nášho" som myslel mestský kamenný obchod s elektrosúčiastkami. (ja žiaden obchod nevlastním :D )
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

To je spam.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “