AEG 72640 - fakt divna...

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

AEG 72640 - fakt divna...

#1 Příspěvek od tatramacek »

Ahojte. Znama mi dotahla tuto prajdu s tim ze ji zlobi. Nejcastejsi chyba teto pracky je E90. Coz je komunikace mezi ridicimi jednotkami. Zavada se objevuje spontanne ale nejcasteji pri zaverecnem spinu.. Nyni sem ji zkousel. A pri odstr na 1200 ot error. A po te se na displeji objevil cas 765. Pote 285 a pak 265 minut... Pracka je cca dva mesice po vymene lozisek bubnu.. Nechce ji vyhodit. E90 se obcas objevi i pri prani... Co s tim ? Diky ;-)
Audaces fortuna iuvat
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Zkontrolovat konektory a jejich připojení na správné místo..
tatramacek

#3 Příspěvek od tatramacek »

Podle ceho soudis ? Mas s tim zkusenost ? :-)
Audaces fortuna iuvat
Tucnak65

#4 Příspěvek od Tucnak65 »

Zdravím, nechci dělat chytrého, ale mohla by být závada na zenerce u tyristoru nebo triaku co spíná odstřeďování. Pokud se přehřívá a nestabilizuje napětí na mřížce, Ty vynechá a IO programátoru vyhodnotí error. Já ji měl ve zkratu....
tatramacek

#5 Příspěvek od tatramacek »

Diky moc. No na zacatku praciho cyklu error nevyhodi prej nikdy... Ale behem praciho cyklu tez nekdy.... Po chvilce pri vypnutem stavu nekdy naskoci a nekdy ne. Koukal sem se na hlavni ridici jednotku a jsou tam pajene spoje. Uvidime. Dam vedet jak to dopadlo ;-)
Audaces fortuna iuvat
Tucnak65

#6 Příspěvek od Tucnak65 »

Tak to taky může být vyhřátý cínový spoj kolem diody nebo toho triaku...jukni a propájej...
tatramacek

#7 Příspěvek od tatramacek »

Tak mi z Electroluxxu poslali novou hlavni ridici jednotku... Ale bez nahraneho software.. Na coz sem je upozornoval at mi ji nahraji.... Neminim se s nima hadat s magorama. Prosim nevite nekdo,jestli nejaka firma nahrava tyto programove softy do automatek? Diky
Audaces fortuna iuvat
ohryzek36

#8 Příspěvek od ohryzek36 »

Možná bych mohl pomoct - potřeboval bych ale vědět přesný typ pračky (PNC číslo) a typ té elektroniky (objednací číslo a různé čísla na ní) - hodilo by se nejlíp nějaké kvalitní foto. Důležité je také vědit typ řídícího procesoru (obecně to bývá obvod s největším množstvím vývodů na desce) - jestli by se jednalo o nějaký PIC, tak by se mohlo s trochou štěstí vyčíst program z vadné desky a nahrát do nové (za předpokladu, že není MCU zamklý) - už se mi to několikrát povedlo (u řídících jednotek z automatických kávovarů), ale tyto elektroniky neznám, tak nemůžu ručit...
tatramacek

#9 Příspěvek od tatramacek »

Dekuji. Poslu Ti zitra SZ.
Audaces fortuna iuvat
KUBO

#10 Příspěvek od KUBO »

Tu sú nejaké dumpy pre práčky. Možno to niekomu pomôže.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
p32

#11 Příspěvek od p32 »

tatramacek píše:Podle ceho soudis ? Mas s tim zkusenost ? :-)

Až teď jsem si všiml dotazu. A co by se mohlo pokazit výměnou ložisek kromě blbého zapojení konektorů při zpětné montáži ?
Pokud je problém na desce, tak asi s výměnou ložisek nemá nic společného a vznikal už před tou výměnou. Na to stačí trochu přemýšlet a jak vidím, tak ti to už došlo už dávno, jen jsi nás tou výměnou ložisek trošku zkoušel.
Jinak ano, mám s tím dost velké zkušenosti po opravách jinými odborníky, co na to vlastně neměli vliv, protože se většinou začaly tvořit závady postupně. A pár i těch, co si to "opráváři" potom neuměli po sobě poskládat zpět.
tatramacek

#12 Příspěvek od tatramacek »

Mno loziska sem menil taky... Ale vubec zadnou elektroniku sem nerozpojoval... A zase nejsem takovej laik abych neco nak***vil... Problem s komunikaci se zacal projevovat cca 1 tyden pred vytvorenim tohoto vlakna ;-)
Audaces fortuna iuvat
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Leze to z tebe jak z chlupaté deky, žes to předtím dělal ty. :wink:
No, jak jsem psal, asi to budou závady na pokračování.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“