Denné svietenie - dialkovými...
Moderátor: Moderátoři
Denné svietenie - dialkovými...
Niekde som sa dopočul, že sa dajú dialkové svetlá použiť ako denné svietenie ale s tým, že musia mať zoslabený výkon na zlomok. V podstate sa predáva "modul", ktorý to umožnuje. Nie je to nič iné ako DC-DC menič o nejakem napeti, ktory dialkove podžhaví. Láka ma to vyskúšať, ale neviem akým presne napetím sa napajajú halogénky. Tak ma napadlo napísať sem, či s tým niekto odtialto nemá nejaké skúsenosti, prip. nejaké postrehy a tak... Prípadne niekto kto to má by to mohol zmerať...?
EDIT: nakolko ma zaujimaju vase nazory, pridal som hlasovanie; schválne som tam nedal možnosť klasické stretávačky, ide mi o to, čo by ste z tohoto uprednostnili...
A kutilmile - nelituju tě
-klasické svietenie dost vypaluje paraboly, hlavne ked máš H4ky a svetlo sa má odrážat od hornej časti paraboly ktora sa dennym svietením dost vypaluje,
-ked máš H4ky tak sa tým šetrí vlákno stretávaček,
-klasickým svetlom cez den svieti aj palubovka, zadne svetlá a SPZ
-predpokladaná niekolkonasobná životnost halogénky[/img]
- Přílohy
-
S6005991.JPG- Ilustračná fotka, takto vyzerá parabola, ktorú som nedávno menil na mojom aute
- (195.46 KiB) Staženo 125 x
A kutilmile - nelituju tě
petr1991 píše:-klasické svietenie dost vypaluje paraboly, hlavne ked máš H4ky a svetlo sa má odrážat od hornej časti paraboly ktora sa dennym svietením dost vypaluje,
tak to si musel mít nějakej shit, mám 13 let starý auto s H4 a nikdy jsem to měnit nemusel a ani nevím o nikom, komu by se toto dělo
petr1991 píše:-klasickým svetlom cez den svieti aj palubovka, zadne svetlá a SPZ
a co je na tom špatného, když ti svítí zadní světla? Já jsem třeba rád, protože jízda v lese, kde se ti neustále mění jas, tak auto s klidem přehlédneš a uvidíš ho na poslední chvíli...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
- frantacech
- tomasjedno
Dvouvláknové H15, 15/55 W. Viz třeba zde.petr1991 píše:dvouvláknovými nesmysly? Neviem, co myslis... Nejake domontovanie dalsej ziarovky do paraboly? To som nemyslel...
Co vím, denní svícení sníženou intenzitou dálkových bylo homologované jen v zámoří, ale to se mohlo změnit...