Zdravím,mám takový problém...Včera jsem chtěl fotit na oslavě a když jsem zapnul fotoaparát,či pokoušel se o to,tak mi to psalo ,,chyba objektivu,zap.fotoaparát,, neví prosím někdo,co by to mohlo bejt?
Když prstem odkryju hlavní kryt,tak je vidět že objektivu brání druhý kryt vylézt,ale jak ho dostat zpět na své místo..?Když s fotoaparátem třesu,tak v něm chrasní divně..
Děkuji za odpovědi.
Bývají to ulomený výstupky na plastových dílech, s pomocí kterých se při vysouvání objektivu rozevírají ty krytky. Úlomek uvnitř chrastí, kryt se neotevírá, protože při vysouvání optiky nemá patřičný "unášeč" za co "zabrat". Pokud je v záruce, reklamuj, jestli ne, připrav se na opravu v ceně minimálně 1000,- až 1500,-Kč, protože při opravě se běžně mění celá mechanika. Naprosto stejný problém jsem měl na PowerShotu A480 - nevysouval se celý objektiv, převody rachtaly a krytky zůstávaly viset v zavřené poloze - naštěstí necelý měsíc před koncem záruky a stihnul jsem to vyreklamovat, takže mě to stálo jen cestu do Pardubic a zpátky (kupováno v OKay).
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!